Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η Ευρώπη επιτέλους κατανοεί ότι μια τόσο βαθιά κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί με λιτότητα

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η Ευρώπη επιτέλους κατανοεί ότι μια τόσο βαθιά κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί με λιτότητα
Να αφήσει το ρόλο του θεατή ο κ.Μητσοτάκης και να ζητήσει ξεκάθαρες απαντήσεις στις πιέσεις για μέτρα λιτότητας είπε ο κ.Χαρίτσης
Τη θέση ότι η Ευρώπη επιτέλους κατανοεί ότι μια τόσο βαθιά κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τη συνταγή της λιτότητας διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να αφήσει το ρόλο του θεατή και να ζητήσει ξεκάθαρες απαντήσεις από την Ευρώπη σχετικά με τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που πιέζουν για μέτρα λιτότητας.
«Η Ευρώπη δείχνει επιτέλους να κατανοεί ότι μια τόσο βαθιά κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τη συνταγή της λιτότητας, δικαιώνοντας και τη λογική του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» για εμπροσθοβαρή ενίσχυση της οικονομίας μας.
Ωστόσο, με τις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Ντομπρόβσκις, συνέδεσε τα κονδύλια με επιτροπεία και «μεταρρυθμίσεις», που στη χώρα μας έχουμε δει ότι καταλήγουν σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αφήσει τον ρόλο του θεατή και να παρέμβει απαιτώντας ξεκάθαρες απαντήσεις από την Ευρώπη και από τους πολιτικούς του φίλους στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που πιέζουν για μέτρα λιτότητας.
Η ενίσχυση που δικαιούται η χώρα μας και χρειάζεται η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να συνοδεύεται από περιοριστικά μέτρα λιτότητας που θα μας ξαναβάλουν σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Χαρίτσης.
Ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα ο κ.Χαρίτσης έβαλε και πάλι κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «η λανθασμένη επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να συνδέσει το προσφυγικό με τα ελληνοτουρκικά, μετατρέποντας ένας διεθνές ζήτημα σε διμερές, οδήγησε σε όξυνση τόσο του προσφυγικού όσο και της τουρκικής προκλητικότητας».
«Η κυβέρνηση δεν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να αναλάβει η Ευρώπη τις ευθύνες της στο προσφυγικό» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ «για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών» προκειμένου να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS