Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

MIG: Στο +19,4% η μετοχή λόγω επικείμενων εξελίξεων με την ιρλανδική Comer Group

tags :
MIG: Στο +19,4% η μετοχή λόγω επικείμενων εξελίξεων με την ιρλανδική Comer Group
Η άνοδος της μετοχής της MIG αποδίδεται στις επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του ιρλανδικού ομίλου real estate Comer Group με την Πειραιώς και τη MIG
(upd3) Σημαντικά κέρδη +19,4% κατέγραψε σήμερα η Marfin Investment Group (MIG) στα 0,08 ευρώ με κεφαλαιοποίηση 75 εκατ. ευρώ.
Η άνοδος αποδίδεται στις επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του ιρλανδικού ομίλου real estate Comer Group με την Πειραιώς και τη MIG.
Η Ιρλανδική εταιρία real estate Comer Group έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την MIG, διατηρώντας ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Πειραιώς, ωστόσο ακόμη δεν έχει επέλθει τελική συμφωνία… παρ’ ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο.
Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η Comer να καταθέσει μετρητά και εγγυητικές αλλά δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη.
Πιθανότατα η Comer να θέλει να αξιολογήσει τα δεδομένα υπό το πρίσμα της ύφεσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός διεθνώς, ωστόσο το ενδιαφέρον της παραμένει ζωηρό και δεν έχει υπαναχωρήσει από το σχέδιό της να επενδύσει στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι η Comer έχει αγοράσει τα δάνεια του καζίνο Λουτρακίου και από αυτό το deal έχει καταγράψει ζημιές.
Το deal αφορά την απόκτηση των δανείων της MIG έναντι 430 εκατ. μάλλον 250 με 280 εκατ. μετρητά και 150 εκατ. με δάνειο από την Πειραιώς και απόκτηση και των μετοχών της Πειραιώς στην MIG δηλαδή ποσοστό 31% στην τιμή πάνω από 0,15 ευρώ.
Εν τω μεταξύ σχήμα που αποτελείται από τον Φέσσα και την Olympia Group του Π. Γερμανού έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Singular Logic.
H Olympia Group θα πάρει το σκέλος του λογισμικού και η πλευρά Φέσσα τις άλλες δραστηριότητες μεταξύ αυτών και την διεξαγωγή των εκλογών στην Ελλάδα.
Το τίμημα θα υπερβαίνει το ύψος του δανεισμού αν και η Πειραιώς θα προχωρήσει σε κάποιο μικρό haircut.
Ωστόσο δεν φαίνεται να συναινεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την πώληση της Singular Logic στον Φέσσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης