Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Η υψηλή ανεργία των νέων τροφοδοτεί τον λαϊκισμό στην Ευρωζώνη

Capital Economics: Η υψηλή ανεργία των νέων τροφοδοτεί τον λαϊκισμό στην Ευρωζώνη
Στα ύψη η ανεργία των νέων στην περιφέρεια της Ευρωζώνης
Η υψηλή ανεργία των νέων τροφοδοτεί τον λαϊκισμό και τον ευρωσκεπτικισμό στην Ευρωζώνη, εκτιμά η Capital Economics, στον απόηχο των στοιχείων τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα από την Eurostat.
H ανεργία τον Απρίλιο αυξήθηκε στο 7,3%, με τα στοιχεία να είναι καλύτερα των εκτιμήσεων, ωστόσο η ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών αυξήθηκε στο 15,8% τον Απρίλιο από 15,1% τον Μάρτιο.
Ο Andrew Kenningham, επικεφαλής της Capital Economics για την Ευρώπη, αναφέρει ότι τα στοιχεία δεν ήταν τόσο άσχημα όσο αναμενόταν, ωστόσο εκτιμάται ότι θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες.
«Η ανεργία είναι πιθανό να αυξηθεί τους επόμενους μήνες, ωστόσο ευελπιστούμε η πρόβλεψή μας για ανεργία 12% στα τέλη του 2020, να αποδειχθεί απαισιόδοξη», σημειώνει.
Ωστόσο, στην περιφέρεια της Ευρωζώνης η ανεργία των νέων είναι στα ύψη.
Στην Ισπανία η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 33,2% τον Απρίλιο, στην Ιταλία στο 20,3%, στη Γαλλία στο 21,8%.
Για την Ελλάδα η Eurostat δεν έχει δημοσιεύεσει στοιχεία για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ωστόσο τον Φεβρουάριο η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 35,6%, πριν ακόμα αρχίσει το lockdown, σύμφωνα με το CNBC.
Ακόμα και στη Σουηδία, που δεν εφάρμοσε αυστηρά περιοριστικά μέτρα, η ανεργία των νέων αυξήθηκε στο 24,4% τον Απρίλιο.
Ο αναλυτής της Capital Economics χαρακτηρίζει σοκαριστικά τα στοιχεία για την ανεργία των νέων σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία και εκτιμά ότι θα οδηγήσουν σε άνοδο των λαϊκιστικών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης