Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Rotation, κατοχυρώσεις κερδών και νέοι πρωταγωνιστές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Rotation, κατοχυρώσεις κερδών και νέοι πρωταγωνιστές
ΑΓΟΡΑ: Εκεί σε κάτι κρίσιμες αντιστάσεις βρήκε αντίσταση ή και κάποιοι θέλησαν να πάρουν τα κέρδη τους. Είναι μεγάλες οι αποδόσεις σε αρκετές μετοχές, από όσους αγόρασαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Κάποιες πήραν ανάσες, κάποιες άλλες πήραν τη σκυτάλη.

Εξετάζουμε τις μετοχές με βάση την πορεία τους από την αρχή του έτους. Αν δούμε κάποιες συγκριτικά με άλλες βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Δεν χρειάζεται να ξέρουμε κάτι άλλο και δε νομίζουμε πως υπάρχει κάτι άλλο. Τι δηλαδή περιμέναμε από την Τιτάν; Να τελειώσει η εντολή και να αναπνεύσει. Το έκανε.

Τι παρατηρεί κάποιος κοιτώντας την πορεία της Alpha Bank από την αρχή του έτους και της Εθνικής Τράπεζας. Ότι έχει μείνει πίσω η Alpha Bank. Προσπάθησε σήμερα για κάτι καλύτερο. Βέβαια όλες οι τράπεζες έχουν μείνει πίσω έναντι της αγοράς, επομένως μπόρεσαν σήμερα και έβαλαν πλάτη.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Δυνατή κατοχύρωση κερδών στην Τέρνα Ενεργειακή. Είχε πάει και πολύ ψηλά και το δικαιολογούμε. Πρώτη αντέδρασε στην κρίση και πρώτη έγραψε νέα υψηλά. Η Jumbo από την άλλη, επίσης διορθώνει και δικαιολογημένα κατά την άποψή μας. Είχε πάει πάνω από τα 17 ευρώ και είχε πάρει πίσω μεγάλο μέρος της πτώσης. Το ίδιο και η Σαράντης

Πήγε λίγο καλύτερα η Ελλάκτωρ σήμερα αν και στο κλείσιμο μείωσε τα κέρδη της. Νομίζουμε πως και αυτή έχει μείνει πίσω έναντι της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Για να μην πούμε και έναντι της Ιντρακόμ Κατασκευές. Καλή εικόνα από την ΕΧΑΕ, αφού βλέπετε πως η «γκανιότα» έχει αυξηθεί αυτές τις ημέρας.

Το ΧΑ τελικά έκλεισε με άνοδο 0,46% και στις 674 μονάδες με καλό τζίρο 88,3 εκατ. ευρώ. Είχε βέβαια και 11 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Καλή και η εικόνα ανοδικών πτωτικών. Βέβαια η απόδοσή μας μπροστά στο πάρτι στα ξένα έχει μεγάλη απόσταση.

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: Τι ράλι είναι και αυτό στις ξένες αγορές. Σε λιγότερο από τρεις βδομάδες ο DAX έχει πάρει 2.000 μονάδες ή αλλιώς 20%. Στη Wall Street επίσης γίνεται πάρτι. Λες και δε συνέβη ποτέ η πανδημία, λες και αύριο θα είμαστε όπως πριν. Με τόσο χρήμα που τυπώνεται και τόσες αγορές από FED μάλλον όλα τα άλλα έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ: Αρκετές είχε το σημερινό πρόγραμμα. Κυριαρχεί αυτή της ΔΕΗ που γίνεται αυτήν την ώρα, αλλά δεν άφησε δημοσιογράφους. Μείωσε τις ζημιές και την είδε ντίβα και αυτή; Για να σοβαρευτούμε…

Έγινε νωρίτερα της Πλαίσιο αλλά και της Unibios. Έχει αύριο και η Motor Oil η οποία δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο.

ΔΕΗ (απάντηση): Φυσικά και έχει αξία. Είπε κανείς ότι δεν έχει; Ναι έχει υψηλά ίδια κεφάλαια, αλλά τι αποδοτικότητα έχουν; Μηδέν. Έχει εργοστάσια, αλλά όταν πήγε να πουλήσει κάποια, ούτε τσάμπα τα πήραν. Μηδέν και από εκεί. Έχει το ΔΕΔΔΗΕ, έχει φυσικά και άλλα. Αλλά χρωστάει και πολλά.

Το που θα πάει η μετοχή είναι άσχετο με την αξία θα μας επιτρέψετε να πούμε. Αν ήταν οι μετοχές να ανεβαίνουν βάσει ισολογισμών και μόνο άλλα θα βλέπαμε να είστε σίγουροι. Επειδή όμως και το διάβασμα κάποιων γραμμών στους ισολογισμούς ερμηνεύεται διαφορετικά μεταξύ αναλυτών, επειδή η πληροφόρηση κάποιων είναι διαφορετική από άλλων, επειδή κάποιοι πιστεύουν πως θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα, όλα αυτά μετράνε. Και αναφερόμαστε γενικά. Δε γράφουμε κάτι καινούριο…

AEGEAN: Τα γνωστά. Ξεκίνημα με ανοδική τάση και κλείσιμο πολύ μακριά από το υψηλό ημέρας και αρκετά κοντά στο χαμηλό ημέρας.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Κάπως καλύτερη η πορεία τους σήμερα. Όχι πολλά πράγματα, αλλά είδαμε κάποιες κινήσεις που ίσως δείχνουν ότι μπορεί να δώσουν και αυτά κάποια κίνηση. Για να δούμε...

MIG: Με μεγάλο όγκο στο +19,4%

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Στο +15% και στα 1,22 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Στο +8%.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Στο +8% περίπου με χαμηλό όγκο. Μας μεταφέρανε κάποιες πληροφορίες ότι υπάρχουν συζητήσεις για να γίνει όχημα για μία μεγάλη βιομηχανική εταιρεία. Σας τη μεταφέρουμε απλά για να ξέρετε ό,τι γνωρίζουμε και εμείς. Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε.

AS COMPANY: Επιτέλους κίνηση. Στα 1,99 ευρώ και στο +5%.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ: Στο +4,7% και στα 6,60 ευρώ με χαμηλό όγκο.

ΕΚΤΕΡ: Με βελτιωμένους αγοραστές πήγε στο +2,7% και στα 0,83 ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Μεγάλος ο όγκος και πάλι, αλλά άνοδος στη μετοχή.

UNIBIOS: Χρήσιμη η παρουσίαση θα έχουμε περισσότερα αύριο σε θέμα στο ΒΝ. Με όγκ ο28 χιλ. τεμάχια η μετοχή ενισχύθηκε 2,16% και έκλεισε στα 0,2840 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης