Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση (ΗΠΑ): Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ Biden, στις 11 μονάδες η διαφορά από τον Trump, με 52% έναντι 41%

Δημοσκόπηση (ΗΠΑ): Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ Biden, στις 11 μονάδες η διαφορά από τον Trump, με 52% έναντι 41%
Αποδοκιμαστικοί οι ψηφοφόροι απέναντι στην πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump
Συνεχίζει να διευρύνει το πολιτικό προβάδισμά του ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Joe Biden, έναντι του ανθυποψηφίου του και νυν Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, στην κούρσα για το ποιος θα κάτσει στον προεδρικό θώκο μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Monmouth University.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 52% των Αμερικανών πολιτών προτιμούν τον Biden, έναντι 41% που τάσσονται υπέρ του Donald Trump, με τη διαφορά μεταξύ τους να ανέρχεται στις 11 ποσοστιαίες μονάδες.
Να σημειωθεί πως τον προηγούμενο μήνα ο Joe Biden προηγούνταν του Donald Trump κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες (50%-41%), ενώ τον Απρίλιο η διαφορά μεταξύ τους ήταν ακόμα πιο μικρή, με τον Biden να ηγείται της κούρσας για το προεδρικό χρίσμα με 48% και τον Donald Trump να ακολουθεί με 44%.
«Ο προεκλογικός αγώνας, από ό,τι φαίνεται, έχει μετατραπεί σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση Trump και τη στρατηγική της.
Η αρχική αντίδραση των ψηφοφόρων απέναντι στις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα με αίτημα την κοινωνική και φυλετική ισότητα υποδεικνύει πως ο πρόεδρος Trump δεν χειρίζεται καλά τις καταστάσεις» δήλωσε ο διευθυντής του Monmouth University, Patrick Murray.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 28 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου και έχει περιθώριο σφάλματος 3,6 εκατοστιαίων μονάδων.
Την 1η Ιουνίου, ο Donald Trump έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Rose Garden, με πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά απ’ έξω να απομακρύνονται βίαια από το πάρκο Lafayette Park.
Σε κάθε περίπτωση, με τις ΗΠΑ να φλέγονται από άκρη σε άκρη λόγω του θανάτου του Αφροαμερικανού George Floyd, που έπεσε θύμα τυφλής αστυνομικής βίας στη Μινεάπολη, το 33% των ψηφοφόρων θεωρούν τις φυλετικές σχέσεις σημαντικό παράγοντα που θα ορίσει πού θα κατευθυνθεί η ψήφος τους.
Βέβαια, παραπάνω από το 50% δήλωσαν ότι δεν επηρεάσει την πολιτική επιλογή τους κατά τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Οι λευκοί Αμερικανοί, εν πολλοίς, είναι μοιρασμένοι.
Το 48% των λευκών Δημοκρατικών θεωρούν το φυλετικό ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που θα επηρεάσει ποιον θα ψηφίσουν.
Στον αντίποδα, μόλις το 4% των Ρεπουμπλικανών ενδιαφέρεται για το αίτημα της φυλετικής ισότητας.
Στα άλλα μέτωπα, η κοινή γνώμη εμπιστεύεται περισσότερο τον Biden από τον Trump σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της τρέχουσας πανδημικής κρίσης,
Η πλειοψηφία (52%) θεωρεί καταλληλότερο τον Biden, ενώ μόλις το 40% δείχνει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Trump.
Ο Trump δεν μπόρεσε να βρει στήριγμα στη μεγάλη άνοδο του αμερικανικού χρηματιστηρίου.
Πολλοί ψηφοφόροι θεωρούν πως ένα Δημοκρατικός «θα έκανε καλύτερα τη δουλειά», δήλωσε ο Murray.

Οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ εκτόξευσαν τις χορηγήσεις προς τον Joe Biden - Καταλύτης για τις εκλογές ο George Floyd

Οι διαδηλώσεις και οι ταραχές στις ΗΠΑ λόγω της αστυνομικής βίας που υπέστη ο Αφροαμερικανός George Floyd, με αποτέλεσμα τον θάνατό του, αλλά και οι αντιδράσεις του Donald Trump, φαίνεται πως ενισχύουν το πολιτικό κεφάλαιο του υποψήφιου των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα Joe Biden.
Ειδικότερα, η προεκλογική εκστρατεία του Joe Biden φαίνεται πως πηγαίνει πολύ καλά, με τη συγκέντρωση κονδυλίων να εκτοξεύεται.
Κατά τη διάρκεια γύρου συγκέντρωσης χρημάτων για την ενίσχυση της προεκλογικής του καμπάνιας, την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Biden κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε λίγο ούτε πολύ πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.
Φυσικά, και στις δημοσκοπήσεις ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία στις ΗΠΑ προηγείται.
Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να ηγείται της προεκλογικής κούρσας, κατά μέσο όρο, με έξι μονάδες.

Biden: Κατηγορεί τον Trump ότι ανησυχεί περισσότερο για την εξουσία και την επανεκλογή του

Ο Joe Biden κατηγορεί τον Donald Trump ότι ανησυχεί περισσότερο για την επανεκλογή του παρά για το γεγονός ότι η χώρα του είναι διχασμένη και συνταράσσεται από βίαιες διαδηλώσεις μετά τον θάνατο του George Floyd, σύμφωνα με τα αποσπάσματα ομιλίας που αναμένεται να εκφωνήσει σήμερα στη Φιλαδέλφεια.
«Όταν ειρηνικοί διαδηλωτές απομακρύνονται έπειτα από εντολή του προέδρου από τον περίβολο του οίκου του λαού, του Λευκού Οίκου, με τη χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης, για να οργανωθεί μια επικοινωνιακή επιχείρηση μπροστά από μια σεβαστή εκκλησία, δικαιωματικά μπορούμε να πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος ανησυχεί περισσότερο για την εξουσία παρά για τις ηθικές αρχές.
Ότι ενδιαφέρεται περισσότερο να υπηρετήσει τα πάθη της (εκλογικής) βάσης του από τις ανάγκες εκείνων με τους οποίους υποτίθεται ασχολείται», θα πει ο 77χρονος υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Ο θάνατος του 46χρονου George Floyd, ενός Αφροαμερικανού, πριν από μία εβδομάδα στη Μινεάπολη, στα χέρια ενός λευκού αστυνομικού, είναι ένα «ηλεκτροσόκ για τη χώρα μας.
Για όλους εμάς», θα πει ο πρώην αντιπρόεδρος του Barack Obama.
«Όμως, σας υπόσχομαι το εξής.
Δεν θα εκμεταλλευτώ τον φόβο και τον διχασμό.
Δεν θα υποδαυλίσω το μίσος.
Θα επιδιώξω να επουλώσω τις φυλετικές πληγές που για καιρό εξαπλώνονταν σαν γάγγραινα σε αυτή τη χώρα και όχι να τις χρησιμοποιήσω για πολιτικό όφελος», συμπληρώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης