Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες για τον χρυσό, με τους επενδυτές να στρέφονται προς το… ρίσκο - Στο -1,7% και τα 1.704,80 δολ. ανά ουγγιά

Νέες απώλειες για τον χρυσό, με τους επενδυτές να στρέφονται προς το… ρίσκο  - Στο -1,7% και τα 1.704,80 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου κατέγραψε πτώση για τρίτη συνεχόμενη ημέρα
Νέες απώλειες σημείωσε την Τετάρτη 3 Ιουνίου ο χρυσός, καθώς τα ισχυρά κέρδη στις αγορές και η στροφή προς το ρίσκο υποβαθμίζουν την ιδιότητα του χρυσού ως ασφαλούς επενδυτικού «καταφυγίου».
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Αυγούστου 2020 υποχώρησε κατά -1,7%, στα 1.704,8 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο παρουσίαζε άνοδο της τάξεως του 0,26% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 108,95 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων σημείωνε πτώση της τάξεως του -0,38%, στις 97,282 μονάδες.
Αν μη τι άλλο, η αισιοδοξία των επενδυτών για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας εντείνει τη στροφή προς το ρίσκο, αυξάνοντας τις πιέσεις προς την τιμή του πολύτιμου μετάλλου.
«Καθώς η στροφή προς το ρίσκο αυξάνεται, ο χρυσός γίνεται λιγότερο ελκυστικός ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές», διευκρινίζει ο αναλυτής της Commerzbank, Carsten Fritsch, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στη χαμηλότερη ζήτηση που παρατηρήθηκε στις αγορές της Ασίας.
«Το εάν η συγκρατημένη ζήτηση θα ελευθερωθεί αργότερα εντός του έτους παραμένει υπό αμφισβήτηση», πρόσθεσε ο κ. Fritsch, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι «προς το παρόν κανείς δε μπορεί να προβλέψει τη θα συμβεί στην καταναλωτική συμπεριφορά μόλις αρθεί το lockdown στην Ινδία».
Επιπλέον, ο αναλυτής της Commerzbank επεσήμανε ότι «η κατάσταση δε δείχνει πολύ καλύτερη στην Κίνα», ενώ αναφέρθηκε και στις μηδενικές εισαγωγές χρυσού στο Χονγκ Κονγκ και την Ελβετία τον Απρίλιο.
«Είναι πιθανό να πλημμυρίσει σύντομα η αγορά με ακόμα μεγαλύτερο πλεόνασμα χρυσού από την Κίνα, για την οποία δεν υπάρχει επί του παρόντος εγχώρια ζήτηση», τόνισε ο κ. Fritsch.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020 υποχώρησε κατά -1,2%, στα 1.958 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο πλατίνας παραδόσεως Ιουλίου 2020 κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,9% στα 860,50 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης