Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στο πρώτο τρίμηνο της Motor Oil – Καλύτερα των εκτιμήσεων τα προσαρμοσμένα κέρδη

tags :
Μια ματιά στο πρώτο τρίμηνο της Motor Oil – Καλύτερα των εκτιμήσεων τα προσαρμοσμένα κέρδη
Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε κατά 553 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδυτικές δαπάνες στο πρώτο τρίμηνο ανήλθαν στα 40 εκατ. ευρώ και αναμένονται στα 210 εκατ. ευρώ για το σύνολο της χρήσης
Χαμηλότερη ζημιά έναντι της εκτίμησης των αναλυτών κατέγραψε η Motor Oil από την αποτίμηση των αποθεμάτων.
Σύμφωνα με τη Beta ΑΧΕΠΕΥ, η ζημιά αναμενόταν στα 210 εκατ. ευρώ και ο όμιλος εμφάνισε τελικά ζημία 170 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε σημαντικά κατά 553 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση, ενώ οι επενδυτικές δαπάνες στο πρώτο τρίμηνο ανήλθαν στα 40 εκατ. ευρώ και αναμένονται στα 210 εκατ. ευρώ για το σύνολο της χρήσης.
Πιο αναλυτικά το καθαρό χρέος στη λήξη του τριμήνου ήταν στα 907 εκατ. ευρώ από 354 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2019. 
Ο όμιλος εμφάνισε προσαρμοσμένο EBITDA 93 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 26% έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, ενώ τα EBITDA μαζί με την επίδραση της αποτίμησης των αποθεμάτων ήταν αρνητικά κατά 77 εκατ. ευρώ.
Αντιστοίχως η τελική γραμμή σε προσαρμοσμένο επίπεδο εμφάνισε κέρδη 33 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 46% έναντι του περσινού πρώτου τριμήνου αλλά ήταν υψηλότερα τα κέρδη έναντι της εκτίμησης των αναλυτών.
Η Beta περίμενε κέρδη 28,9 εκατ. ευρώ.
Μαζί με την επίδραση της αποτίμησης των αποθεμάτων εμφάνισε ζημιά 96,2 εκατ. ευρώ με τους αναλυτές να περιμένουν ζημιά 130,7 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση έχει προγραμματίσει για σήμερα (4/6) τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών και των επενδυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης