Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -11,7% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η πτώση

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -11,7% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μηνιαία πτώση των λιανικών πωλήσεων θα διαμορφωθεί στο -15%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (4/6) στοιχεία της Eurostat, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο όγκος λιανικών πωλήσεων για την ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησε κατά -11,7% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -11,1%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω μείωση κατά -15%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -19,6%, έναντι ετήσιας πτώσης -8,8% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -20,6%.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -11,1% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -18%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στην Ευρωζώνη καταγράφηκε στον τομέα καυσίμων, και συγκεκριμένα στο -27,7%, ενώ οι πωλήσεις στον τομέα μη εδώδιμων προϊόντων υποχώρησαν κατά -17%.
Οι πωλήσεις στους τομείς τροφίμων, ποτών και καπνού κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -5,5% έναντι ανόδου +5% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο όγκος πωλήσεων στον τομέα καυσίμων υποχώρησε κατά -25% σε μηνιαία βάση, ενώ η πτώση για τον τομέα μη εδώδιμων προϊόντων και τον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού διαμορφώθηκε στο -14,7% και -5,9% αντίστοιχα.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στη Μάλτα (-25,1%) και τη Ρουμανία (-22,3%), ενώ η μόνη χώρα που κατέγραψε άνοδο σε μηνιαία βάση ήταν η Φινλανδία, και συγκεκριμένα κατά +0,3%.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης