Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αντίδραση των αναλυτών στην παρέμβαση της ΕΚΤ: «Η Lagarde πήρε το μάθημα της»

Η αντίδραση των αναλυτών στην παρέμβαση της ΕΚΤ: «Η Lagarde πήρε το μάθημα της»
Η ΕΚΤ αποφάσισε την κατά 600 δισ. ευρώ αύξηση του προγράμματος για την πανδημία
Η τελευταία κίνηση της επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της να παραμείνει μπροστά από την καμπύλη, καθώς αναγκάστηκε να απολογηθεί στους συναδέλφους της τον Μάρτιο δίνοντας την εντύπωση ότι δεν ήταν πρόθυμη να απαντήσει στο sell off στην αγορά ομολόγων στις χώρες της Νότιας Ευρώπης.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αναλυτές σχολιάζοντας τη νέα παρέμβαση της ΕΚΤ που αποφάσισε να αυξήσει το πρόγραμμα της πανδημίας κατά 600 δισ. ευρώ.
«Όσον αφορά το μέγεθος της αύξησης του προγράμματος, φαίνεται ότι η Lagarde πήρε το μάθημα της από τα λανθασμένα βήματα στις αρχές Μαρτίου.
Η ΕΚΤ έχει αγοράσει λίγο χρόνο στον εαυτό της αλλά θα δεχθεί πιέσεις για να κάνει περισσότερα» δήλωσε o Kenneth Wattret από την IHS Markit.
Οι στρατηγικοί αναλυτές από την ABN Amro δήλωσε ότι «δεν αποκλείεται να ακολουθήσει μια περαιτέρω αύξηση του προγράμματος για την πανδημία αργότερα φέτος.
Αυτό αντικατοπτρίζει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία και τον σημαντικό αποπληθωρισμό που θα πυροδοτήσει τα επόμενα χρόνια».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg, Holger Schmieding, υποστήριξε ότι «η ακόμα πιο επιθετική στάση νομισματικής πολιτικής συμβάλλει στη συγκράτηση των πτωτικών ρίσκων.
Επιπλέον, το ισχυρό μήνυμα μπορεί να στηρίξει την αναδυόμενη ανάκαμψη στην εμπιστοσύνη των νοικοκυριών και των εταιρειών ότι το χειρότερο θα τελειώσει σύντομα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης