Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

COVIDEA: Διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας για επίδοξους innovators από το Alba Graduate Business School

tags :
COVIDEA: Διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας για επίδοξους innovators από το Alba Graduate Business School
Σε φορείς… καινοτόμων ιδεών απευθύνεται ο διαγωνισμός επιχειρηματικότητας του Alba, COVIDEA, με θέμα την επίλυση ή αποτελεσματική διαχείριση προβλημάτων που προκάλεσε η πρόσφατη πανδημία COVID-19, και έπαθλο μία υποτροφία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Alba MSc in Entrepreneurship.
Η πρόσφατη πανδημία του COVID-19 και το συνεπακόλουθο lockdown δημιούργησαν σειρά προβλημάτων και προκλήσεων για τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και την κοινωνία, όμως ταυτόχρονα αποτέλεσαν το έναυσμα για να γεννηθούν πρωτοποριακές ιδέες για την επίλυσή τους.
Βασισμένο σε αυτό το insight, το AHEAD, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece πραγματοποιεί τον COVIDEA, έναν πρωτοποριακό διαγωνισμό για νέους, επίδοξους innovators, ηλικίας 22-27 ετών, οι οποίοι θα προτείνουν μία επιχειρηματική ιδέα που θα προσφέρει πραγματικές και καινοτόμες λύσεις σε ένα από τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κρίση του COVID-19.
Οι εμπνευστές των καινοτόμων ιδεών θα κληθούν να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε ένα… COVIDEO, διάρκειας έως 5 λεπτά, μέσω του οποίου θα απαντήσουν στις ακόλουθες ερωτήσεις:
1. Ποιο πρόβλημα που σχετίζεται με ή είναι απόρροια της πανδημίας COVID-19 επιλύει η προτεινόμενη ιδέα;
2. Ποιος αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα;
3. Ποια είναι η λύση που προτείνουν;
4. Ποιες οι εφαρμογές της λύσης και πώς αυτή η λύση συνδέεται με τις γνώσεις, πείρα, δεξιότητες, επαφές των υποψηφίων;
5. Τι χρειάζονται για να υλοποιήσουν τη λύση που προτείνουν;
Η επιτροπή που θα κρίνει τις προτάσεις αποτελείται από επιχειρηματίες, αποφοίτους του Alba, οι οποίοι θα επιλέξουν τη νικήτρια ιδέα βάσει τεσσάρων κριτηρίων: δημιουργικότητα, όραμα, αντίκρισμα στην κοινωνία και δυνατότητα υλοποίησης.
Ο νικητής θα λάβει μία υποτροφία (50%) για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα MSc in Entrepreneurship στο Alba.
Η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων είναι η Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020.
Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό, τις ημερομηνίες και τις δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εδώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης