Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altmaier (Γερμανία): Αναμένω δύσκολες διαπραγματεύσεις στην ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης - Διακυβεύεται συνολικά η Ευρώπη

Altmaier (Γερμανία): Αναμένω δύσκολες διαπραγματεύσεις στην ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης - Διακυβεύεται συνολικά η Ευρώπη
Η εξάμηνη γερμανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αρχίζει την 1η Ιουλίου 2020
Την εκτίμηση ότι θα είναι δύσκολες οι διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Peter Altmaier.
«Αναμένω δύσκολες διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (σσ. αρχίζει την 1η Ιουλίου 2020) για το πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορωνοϊού.
Bασίζομαι όμως στο ότι όλα τα μέρη έχουν συνείδηση του γεγονότος ότι δεν πρόκειται εν προκειμένω μόνο για μια συμφωνία υπέρβασης μιας οικονομικής κρίσης.
Διακυβεύεται συνολικά η Ευρώπη.
Πρόκειται για ένα θεσμό στον οποίο χρωστάμε ένα μεγάλο μέρος της ευημερίας μας και της ευτυχίας μας», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σε σημερινή (5/6/2020) του συνέντευξη στο Focus Online.
«Κάθε χώρα η οποία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να είναι ειλικρινής μεσολαβητής.
Και οι εταίροι μας όμως θα πρέπει να κατανοήσουν ότι χωρίς μια αποδοτική, οικονομικά ισχυρή Γερμανία πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να περιέλθουν σε δύσκολη θέση», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι «στην Ευρώπη μπορούμε είτε να κερδίσουμε από κοινού είτε να χάσουμε από κοινού». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης