Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φουντώνει η κόντρα κατασκευαστών και αερομεταφορέων – Σε μηνύσεις προχωρά η Airbus

Φουντώνει η κόντρα κατασκευαστών και αερομεταφορέων – Σε μηνύσεις προχωρά η Airbus
Η Airbus ετοιμάζεται για μηνύσεις κατά των αεροπορικών που δεν τηρούν τα συμβόλαια
Φουντώνει η κόντρα μεταξύ κατασκευαστών και αερομεταφορέων μετά την απειλή της Airbus ότι θα μηνύσει τις εταιρείες που αρνούνται να τηρήσουν συμπεφωνημένα.
Η προειδοποίηση από τον CEO, Guillaume Faury, σε συνέντευξη Tύπου ήρθε καθώς η Airbus πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα για τη χρήση του προηγούμενου μήνα – και μόνο ενθαρρυντικά δεν προβλέπονται.
Oι κατασκευαστές αεροσκαφών και οι εκμισθωτές έχουν λάβει πολλά αιτήματα από αεροπορικές να καθυστερήσουν τις παραδόσεις λόγω της έντονης πτώσης στις αεροπορικές μετακινήσεις που προκάλεσαν η πανδημία του κορωνοϊού και τα συνακόλουθα μέτρα που ελήφθησαν για την αποτροπή της εξάπλωσής του.
Ο κ. Faury δήλωσε στο Politico ότι κάποιες αεροπορικές, τις οποίες δεν κατανόμασε, αρνήθηκαν να συνομιλήσουν αλλά ανέφερε ότι ελπίζει σε συμβιβασμό.
«Θα παραμείνουν, ελπίζω, η εξαίρεση γιατί προσπαθούμε πάντα να βρούμε ένα διαφορετικό μονοπάτι από το να πάμε στο δικαστήριο» σημείωσε. «Αλλά αν και όταν κάποια αεροπορική – και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει – δεν έχει άλλη επιλογή από το να χρεοκοπήσει και δεν προτείνει τίποτα, ή δεν διατίθεται να το κάνει, τότε θα υπάρχουν μηνύσεις» πρόσθεσε.
Πηγές της αεροπορικής βιομηχανίας επισήμαναν ότι τέτοιες προειδοποιήσεις είναι σπάνιες και μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ.
H Airbus έχει στείλει προειδοποιήσεις σε δεκάδες αεροπορικές, ένα βήμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μηνύσεις αλλά να υπονομεύσει τις σχέσεις, σημείωσαν οι πηγές.
H απάντηση κάποιων αεροπορικών περιγράφηκε ως έξαλλη, σύμφωνα με το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης