Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό δύο μηνών ο χρυσός λόγω μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ - Στο -2,47% και τα 1.683 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλό δύο μηνών ο χρυσός λόγω μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ - Στο -2,47% και τα 1.683 δολ. ανά ουγγιά
Μεγάλη πτώση για τον χρυσό
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών έφτασε ο χρυσός μετά την άνοδο που σημείωσε στις 4 Ιουνίου 2020, καθώς η αμερικανική χρηματαγορά έλαβε τεράστια ώθηση από την απροσδόκητη έως και εντυπωσιακή μείωση του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Αυγούστου 2020 υποχώρησε κατά -2,47%, στα 1.683 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο παρουσίαζε άνοδο της τάξεως του 0,5% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,68 γεν.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό σημείωσαν μεγάλη πτώση την Παρασκευή 5 Ιουνίου.
Μάλιστα, έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών.
Αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία εβδομάδα έχουν απολέσει ένα 4%.
Τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν ήταν ανέλπιστα καλύτερα των εκτιμήσεων, με τον δείκτη να υποχωρεί τον Μάιο του 2020 στο 13,3% από το 14,7% του Απριλίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αναλυτές ανέμεναν εκτόξευση της ανεργίας στο 19,5%, εν μέσω του lockdown της αμερικανικής οικονομίας, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Μάιο δημιουργήθηκαν 2,5 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, εκτός γεωργικού τομέα, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν την απώλεια 7,5 εκατ. θέσεων εργασίας.
H απώλεια των θέσεων εργασίας τον Απρίλιο, αναθεωρήθηκε ανοδικά σε 20,7 εκατ. από 20,5 εκατ.
Η ΕΚΤ, όπως αναμενόταν, αύξησε το ύψος του PEPP, ανακοινώνοντας ότι το χαρτοφυλάκιο των αγορών στοιχείων ενεργητικού αυξάνεται κατά 600 δισ. ευρώ, στα 1,35 τρισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης