Διαψεύδει η Γαλλία ότι έχει καταφύγει στην πρεσβεία της ο Guaido

Διαψεύδει η Γαλλία ότι έχει καταφύγει στην πρεσβεία της ο Guaido
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα δεν βρίσκεται στην πρεσβεία της Γαλλίας, τόνισε η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η Γαλλία διέψευσε σήμερα 5/6 πως ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα J. Guaido έχει καταφύγει στην πρεσβεία της στο Καράκας, όπως υπαινίχθηκε ο επικεφαλής της διπλωματίας της νοτιοαμερικανικής χώρας H. Areasa.
«Ο Guaido δεν βρίσκεται στην κατοικία της Γαλλίας στο Καράκας.
Το έχουμε επιβεβαιώσει πολλές φορές στις αρχές της Βενεζουέλας», τόνισε η εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ Anies von der Mille.
Ο ΥΠΕΞ του Καράκας δήλωσε χθες πως ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης βρισκόταν μαζί με άλλον έναν διαφωνούντα, τον L. Lopez, στην κατοικία του Γάλλου πρεσβευτή στην πρωτεύουσα της χώρας, ενώ και τη Δευτέρα ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο είχε υπαινιχθεί πως ο Guaido «κρύβεται σε μία πρεσβεία».
«Όλες οι προσπάθειες θα πρέπει σήμερα να συγκλίνουν προς την αναζήτηση μίας πολιτικής λύσης στην πολιτική κρίση της Βενεζουέλας», δήλωσε η Γαλλίδα εκπρόσωπος.
«Μόνον η δημοκρατική οδός και οι ελεύθερες, διαφανείς και αξιόπιστες εκλογές θα επιτρέψουν να λυθεί βιώσιμα και να τεθεί οριστικό τέλος στα δεινά του λαού της Βενεζουέλας», πρόσθεσε.
Η Γαλλία και η Ισπανία, όπως και περίπου 50 άλλες χώρες στον κόσμο, έχουν αναγνωρίσει τον Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο έναντι του Μαδούρο, καθώς θεωρούν πως αυτός εξελέγη πρόεδρος κατόπιν εκλογών που χαρακτηρίσθηκαν από πολλές αντικανονικότητες.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, τον Μάιο προκλήθηκε σημαντική διπλωματική ένταση μεταξύ Παρισιού και Καράκας αναφορικά με την συμπεριφορά απέναντι στον Γάλλο πρεσβευτή R. Nadal.
Από τις 2 Μαΐου, αστυνομικοί φρουρούν μονίμως την οδό όπου βρίσκεται η πρεσβευτική κατοικία, στην οποία έχει κοπεί το νερό και το ηλεκτρικό.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS