Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio: Οι χώρες της ΕΕ να ανοίξουν τα σύνορα για τους Ιταλούς πολίτες στις 15 Ιουνίου

Di Maio: Οι χώρες της ΕΕ να ανοίξουν τα σύνορα για τους Ιταλούς πολίτες στις 15 Ιουνίου
«Η 15η Ιουνίου είναι μια σημαντική ημερομηνία για πολλούς από τους πολίτες μας» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών
Ν’ ανοίξουν τα σύνορά τους για τους Ιταλούς πολίτες στις 15 Ιουνίου κάλεσε τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ο υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ Luigi Di Maio και ενώ σταδιακά αίρονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ευρώπη.
«Η 15η Ιουνίου είναι μια σημαντική ημερομηνία για πολλούς από τους πολίτες μας», δήλωσε ο Di Maio σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη γειτονική Σλοβενία.
Ο Di Maio είπε πως η Γερμανία και η Ελβετία έχουν δηλώσει ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σύνορά τους στους Ιταλούς από εκείνη την ημερομηνία.
Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι το άνοιγμα των συνόρων θα ισχύει για όλες τις περιοχές της Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από τον κορωνοϊό.
«Οι υγειονομικές συνθήκες υγείας στην Ιταλία βελτιώνονται τάχιστα ...
Ατενίζω με αισιοδοξία την 15η Ιουνίου», δήλωσε από την πλευρά του ο Σλοβένος υπουργός Εξωτερικών Anze Logar, όπως αναφέρει το Reuters.
Η Ιταλία - η οποία έχει τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό θανάτων από Covid -19 στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Βραζιλία - άνοιξε τα σύνορά της σε άλλους πολίτες της ΕΕ στις 3 Ιουνίου, αλλά οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να μη δέχονται ακόμη Ιταλούς υπηκόους.
Η Ιταλία έχει μέχρι στιγμής αναφέρει περίπου 234.500 κρούσματα κορωνοϊού και 33.770 θανάτους.
Η Σλοβενία καταγράφει 1.479 κρούσματα και 109 θανάτους.
Τις τελευταίες εβδομάδες η Σλοβενία, επέτρεψε την είσοδο ατόμων από τη γειτονική Κροατία, την Ουγγαρία και την Αυστρία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης