Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Παρέμβαση Macron για τα ρατσιστικά σχόλια γάλλων αστυνομικών - Διενεργείται έρευνα

Γαλλία: Παρέμβαση Macron για τα ρατσιστικά σχόλια γάλλων αστυνομικών - Διενεργείται έρευνα
Και σήμερα (6/6) έχουν προγραμματιστεί σε πολλές γαλλικές πόλεις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας
Αγανάκτηση προκάλεσα στη Γαλλία τα ρατσιστικά σχόλια ή δήθεν σατιρικά μηνύματα που φέρονται να ανταλλάσσουν χιλιάδες γάλλοι αστυνομικοί και χωροφύλακες μέσω Facebook.
Η αποκάλυψη προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο της κοινωνίας αλλά και της κυβέρνησης με τον Γάλλο πρόεδρο Macron να ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών Christophe Castanerνα τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας για «πρόκληση φυλετικού μίσους και προσβολή ρατσιστικού χαρακτήρα».
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «εφ’ όσον αποδειχθούν αληθινά, τα απαράδεκτα αυτά σχόλια βλάπτουν σοβαρά την τιμή της αστυνομίας και της χωροφυλακής».
Τα εγγεγραμμένα μέλη, όλα όργανα της τάξης, είναι περίπου 8.000.
Μέσω Facebook αφήνουν ελεύθερη τη φαντασία τους, για παράδειγμα με σατιρικά μοντάζ σε φωτογραφίες από κηδείες θυμάτων, όπου έχει αμφισβητηθεί ο ρόλος της αστυνομίας. Συνοδεύονται από ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια.
Η αποκάλυψη θεωρείται οδυνηρή για όσους θέλουν να πιστεύουν στη Γαλλική Δημοκρατία και θεωρούν ότι δεν υπάρχει σύγκριση με την Αμερική.
Πάντως οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας συνεχίζονται καθημερινά σε ολόκληρη τη Γαλλία σε Στασβούργο, Ρουάν, Νάντ, Λίλλη, Μασσαλία και Παρίσι. Στη γαλλική πρωτεύουσα έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου δύο νέες συγκεντρώσεις, παρά την απαγόρευση της αστυνομίας λόγω της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης