Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρωτικοί έλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα για τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού

Σαρωτικοί έλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα για τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού
Εντατικοί έλεγχοι από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Ένα οριζόντιο πρόγραμμα σαρωτικών ελέγχων, στο σύνολο της επικρατείας, υλοποιεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε στενή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για την αποτροπή καταστάσεων που θα ευνοούν τη διασπορά του SARS COV-2.
Με βασικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και την ορθή εφαρμογή των μέτρων για τη σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, την Παρασκευή, 05.06.2020, μικτά κλιμάκια ελέγχου από Επιθεωρητές- Ελεγκτές και Αστυνομικούς διενήργησαν, κατά τις βραδινές ώρες, ελέγχους ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αθηναίων, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Πατρέων.
Συνολικά ελέγχθηκαν περισσότερες από 55 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000 ευρώ για παραβάσεις όπως η μη χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό.
Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, στο σύνολο της επικράτειας, σε συνεργασία και με τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και του Σ.ΕΠ.Ε., αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης