Βόρεια Μακεδονία: Αναζωπύρωση του κορωνοϊού με 125 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Βόρεια Μακεδονία: Αναζωπύρωση του κορωνοϊού με 125 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 2.915
Μειώθηκε, αν και όχι ιδιαίτερα, τις προηγούμενες 24 ώρες ο αριθμός νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τις περασμένες 24 ώρες καταγράφηκαν 125 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ενώ μία ημέρα νωρίτερα είχαν καταγραφεί 180 κρούσματα, κάτι που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τότε που ξεκίνησε η επιδημία.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 2915.
Τα περισσότερα από τα 125 νέα κρούσματα στη χώρα καταγράφονται και πάλι στα Σκόπια (46 κρούσματα) και ακολούθως στο Κουμάνοβο (19), στο Στιπ (17) και στο Τέτοβο (16).
Τις περασμένες 24 ώρες διενεργήθηκαν 1.085 διαγνωστικά τεστ (έναντι 1.272 τεστ, την προηγούμενη ημέρα).
Επίσης, δύο άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό κατέληξαν κατά το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 151 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από τη νόσο.

Υπουργός Υγείας: Υπό έλεγχο η κατάσταση
 
Το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας
Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, αναφερόμενο την αναζωπύρωση της επιδημίας τις τελευταίες ημέρες σημείωσε ότι το 90% των νέων κρουσμάτων προέρχονται από 15 οικογένειες.
«Έχουμε υπό έλεγχο την κατάσταση και εντοπίσαμε τις μολύνσεις και τις εστίες τους» αναφέρει το υπουργείο αν και προσθέτει ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πολίτες αρνούνται τη συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές.
Σύμφωνα με το Κέντρο Δημόσιας Υγείας στα Σκόπια, το κύριο κέντρο μόλυνσης στην πρωτεύουσα είναι ο  μουσουλμανικός δήμος Τσαϊρ, όπου πολλοί πιστοί στα τέλη Μαΐου πήγαν στα τζαμιά για να προσευχηθούν και παραβρέθηκαν σε μαζικές οικογενειακές συνεστιάσεις κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.
Αρκετά κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες και στην κεντρική πόλη Στιπ, όπου οι κάτοικοί της είναι Χριστιανοί. Η μόλυνση στην πόλη αυτή έχει εξαπλωθεί μεταξύ των εργαζομένων σε πολλά κλωστοϋφαντουργικά εργοστάσια της περιοχής, που μετά τα πολλά κρούσματα έχουν πλέον κλείσει.
Λόγω της αναζωπύρωσης αυτής της επιδημίας στη χώρα, από προχθές το βράδυ και μέχρι το πρωί της Δευτέρας, απαγορεύεται πλήρως, με απόφαση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, η κυκλοφορία των πολιτών τόσο στην πρωτεύουσα της χώρας, Σκόπια, όσο και σε ορισμένες άλλες πόλεις, όπως στο Τέτοβο, Κουμάνοβο και Στιπ, όπου έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων.
Σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 16:00 μ.μ. και λήγει στις 05:00 π.μ. την επομένη.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS