Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο μέτωπο ΗΠΑ κατά Κίνας: Φρικτή προπαγάνδα ο θάνατος Floyd από μια δικτατορία

tags :
Νέο μέτωπο ΗΠΑ κατά Κίνας: Φρικτή προπαγάνδα ο θάνατος Floyd από μια δικτατορία
Το State Department χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Πεκίνου κατηγορώντας το για εκμετάλευση του θανάτου του Floyd
Για «φρικτή εκμετάλλευση του τραγικού θανάτου του George Floyd από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα το οποίο με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να δικαιολογήσει την αυταρχική άρνηση της βασικής ανθρώπινης αξιοπρέπειας» κάνει λόγω το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή του το State Department αντιπαραθέτει μια σειρά γεγονότων που φυσικά αντικατοπτρίζει τη θέση Trump στον πόλεμο απέναντι στο Πεκίνο.
Συγκεκριμένα αναφέρει, ότι «όπως έχει δείξει η ιστορία στις δικτατορίες κανένα ψέμα δεν είναι πολύ άσεμνο, αρκεί να εξυπηρετεί την επιθυμία του Κόμματος για εξουσία. Αυτή η γελοία προπαγάνδα δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν».
«Στην Κίνα, όταν καίγεται μια εκκλησία, η επίθεση έχει σίγουρα σκηνοθετηθεί από το  Κ.Κ.Κ. Στην Αμερική, όταν καίγεται μια εκκλησία, οι εμπρηστές τιμωρούνται από την κυβέρνηση και η κυβέρνηση φέρνει πυροσβεστικά οχήματα, νερό, βοήθεια και παρηγοριά στους πιστούς.
Στην Κίνα, από τους ειρηνικούς διαδηλωτές από το Χονγκ Κονγκ έως αυτούς στην  πλατεία Τιενανμέν χτυπήθηκαν από ένοπλους πολιτοφύλακες επειδή απλώς εξέφρασαν την άποψή τους.
Οι δημοσιογράφοι, που γράφουν όσα συμβαίνουν, καταδικάζονται σε μακροχρόνια φυλάκιση.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η επιβολή του νόμου - τόσο πολιτειακή όσο και ομοσπονδιακή - φέρνει απατεώνες αξιωματικούς στη δικαιοσύνη, καλωσορίζει ειρηνικές διαμαρτυρίες ενώ καταστέλλει τις λεηλασίες και τη βία και ασκεί η εξουσία σύμφωνα με το Σύνταγμα για την προστασία της περιουσίας και της ελευθερίας για όλους. Ο ελεύθερος τύπος μας, καλύπτει εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας, για να μπορεί να τις δει όλος ο κόσμος».
Και συνεχίζει λέγοντας:
«Στην Κίνα, όταν οι γιατροί και οι δημοσιογράφοι προειδοποιούν για τους κινδύνους μιας νέας ασθένειας, το Κ.Κ.Κ. σιωπά και εξαφανίζεται, και ψεύδεται για το σύνολο των θανάτων και την έκταση της επιδημίας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτιμούμε τη ζωή και χτίζουμε διαφανή συστήματα για τη θεραπεία, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έθνος στον κόσμο.
Στην Κίνα, όταν οι πολίτες έχουν απόψεις που αποκλίνουν από το δόγμα του Κ.Κ.Κ., το Κόμμα τους φυλακίζει σε στρατόπεδα επανεκπαίδευσης. Και, όταν άνθρωποι - όπως εκείνοι στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν - με κοινές ρίζες σε έναν θαυμαστό πολιτισμό που έχει επιβιώσει για χιλιάδες χρόνια, αναζητούν την ελευθερία, αυτή η ελευθερία συνθλίβεται και οι άνθρωποι υποτάσσονται στο Κόμμα..
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιθέτως, ακόμη και εν μέσω απερίσκεπτων ταραχών, καταδεικνύουμε την ισχυρή δέσμευσή μας για το κράτος δικαίου, τη διαφάνεια και τα αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα».
Και καταλήγει λέγοντας ότι το Πεκίνο τις τελευταίες ημέρες έχει επιδείξει τη συνεχιζόμενη περιφρόνησή του για την αλήθεια και το νόμο.
Οι προσπάθειες προπαγάνδας του Κ.Κ.Κ. - επιδιώκοντας να συνδυάσουν τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τον θάνατο του George Floyd με τη συνεχιζόμενη άρνηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας του ΚΚΚ - πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ψευδής, όπως και είναι.
Στις καλύτερες στιγμές, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επιβάλλει ανελέητα τον κομμουνισμό. Μέσα στις πιο δύσκολες προκλήσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες διασφαλίζουν την ελευθερία.

www.bankingmnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης