Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Νεκροί δώδεκα φιλοϊρανοί μαχητές - Σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές

Συρία: Νεκροί δώδεκα φιλοϊρανοί μαχητές - Σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Rami Abdul Rahman,  το Ισραήλ είναι «πιθανόν» υπεύθυνο για τα πλήγματα
Τουλάχιστον 12 φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον μιας από τις θέσεις τους στην ανατολική Συρία,  όπως ανέφερε η συριακή μκο Παρατηρητήριο Ανθρώπινων δικαιωμάτων, εκτιμώντας ότι το Ισραήλ ήταν «πιθανόν» υπεύθυνο για την επίθεση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου «οκτώ επιδρομές είχαν στόχο (το βράδυ το Σαββάτου) το γενικό επιτελείο των φιλοϊρανικών δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Deir Ezzor, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 ιρακινοί και αφγανοί μαχητές και να καταστραφούν οχήματα και πυρομαχικά».
Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Rami Abdul Rahman δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, το Ισραήλ είναι «πιθανόν» υπεύθυνο για τα πλήγματα.
Tα τελευταία πλήγματα,  σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία, σημειώθηκαν αφού οι αφγανικές δυνάμεις έφεραν ενισχύσεις κοντά στα ιρακινά σύνορα σε μια μεγάλη ιρανική βάση κοντά στην πόλη Αλ-Μαγιαντίν επί του ποταμού Ευφράτη.
Αν και το Ισραήλ σπάνια επιβεβαιώνει τις επιθέσεις του στη Συρία,  υπογραμμίζει τακτικά ότι δεν θα αφήσει τη χώρα αυτή να γίνει προγεφύρωμα της Τεχεράνης, η οποία είναι ο κύριος περιφερειακός υποστηρικτής του καθεστώτος του Bashar al-Assad.
Το Ισραήλ από την αρχή της σύγκρουσης στη γειτονική Συρία το 2011, έχει προχωρήσει σε πολυάριθμες επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του συριακού καθεστώς, αλλά και των συμμάχων του, του Ιράν και του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, δύο εχθρών του εβραϊκού κράτους.
Πρόσφατα στρατιωτικές θέσεις που ανήκαν στις ιρανικές δυνάμεις και στις φιλοκυβερνητικές οργανώσεις, έγιναν επανειλημμένα στόχοι, ιδίως στην περιοχή του Deir Ezzor.
Σημειώνεται ότι στις 31 Μαΐου, τουλάχιστον πέντε μη Σύροι μαχητές σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα στην ανατολική Συρία που αποδόθηκε στο Ισραήλ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης