Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για την ειρήνευση στη Λιβύη

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για την ειρήνευση στη Λιβύη
Τι αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών
Tη νέα πρωτοβουλία της Αιγύπτου για επίλυση του «λιβυκού γόρδιου δεσμού» χαιρετίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και υπογραμμίζει την πρόθεση της Ελλάδας να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην ειρηνευτική διαδικασία.
Όπως αναφέρεται σε  σχετική ανακοίνωση του υπουργείου,  η πρωτοβουλία «αναδεικνύει τις βασικές αρχές της διεθνούς κοινότητας όπως προβλέπονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στα Συμπεράσματα του Βερολίνου, δηλαδή το σεβασμό της ενότητας, της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Λιβύης».
«Συμμεριζόμαστε πλήρως τις υψηλές προτεραιότητές της, όπως η άμεση κατάπαυση του πυρός, η αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων τους, ο αφοπλισμός των παραστρατιωτικών ομάδων και η επιστροφή όλων των λιβυκών συνιστωσών σε μια διαδικασία συμπεριληπτικού διαλόγου για μια συνολική πολιτική λύση.
Η αποκατάσταση της ειρήνης μπορεί να επιτευχθεί μόνο από τους ίδιους του Λίβυους.
Ενώ η παράταση της κρίσης εξυπηρετεί όσους τρίτους υστερόβουλα αναμειγνύονται στα εσωτερικά της, η ειρήνη θα ωφελήσει όχι μόνο τους Λίβυους, αλλά και τη σταθερότητα και ευημερία ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου», προσθέτει το ΥΠΕΞ .
«Η Ελλάδα, άμεσα γειτονική χώρα, με συνέπεια και σταθερότητα παραμένει ιδιαίτερα προσηλωμένη στις προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης της λιβυκής κρίσης και δηλώνει τη διάθεση και πρόθεσή της να συνεχίσει να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην Ειρηνευτική Διαδικασία, κάτι που ήδη πράττει και με τη συμμετοχή της στην επιχείρηση IRINI», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης