Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Έντονη διαμαρτυρία τριών αεροπορικών εταιρειών για τα αυστηρά μέτρα – καραντίνας

Βρετανία: Έντονη διαμαρτυρία τριών αεροπορικών εταιρειών  για τα αυστηρά μέτρα – καραντίνας
Διαμαρτυρία από British Airways, Ryanair και ΕasyJet για τους αυστηρούς κανόνες, που θα ισχύσουν από τις 8/6
Τρεις γνωστές αεροπορικές εταιρείες έστειλαν επιστολή στη βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους «εντελώς αδικαιολόγητους και δυσανάλογους» κανόνες καραντίνας για τις περισσότερες διεθνείς αφίξεις από τη Δευτέρα (8/6/2020), σύμφωνα με το Reuters.
Με τα αεροσκάφη καθηλωμένα στο έδαφος από τα τέλη Μαρτίου, οι αεροπορικές εταιρείες ήλπιζαν να αρχίσουν να πετούν από τον Ιούλιο, αλλά οι επικεφαλής τους λένε πως τα μέτρα καραντίνας θα παρεμποδίσουν αυτήν την ανάκαμψη.
Από τις 8 Ιουνίου, σχεδόν όλοι όσοι φτάνουν στη Βρετανία θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες και να συμπληρώσουν μια φόρμα επικοινωνίας με λεπτομέρειες σχετικά με τη διαμονή τους.
Στην επιστολή τους, British Airways, Ryanair και ΕasyJet, αφού προειδοποιούν και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση δεν έχει αιτιολογήσει επαρκώς τη γενική φύση αυτών των κανονισμών.
«Το αποτέλεσμα είναι να καθιερωθεί ένας εντελώς αδικαιολόγητος και δυσανάλογος περιορισμός σε άτομα που ταξιδεύουν στην Αγγλία (και αναμφισβήτητα στο Ηνωμένο Βασίλειο) και σημαίνει αναπόφευκτα ότι υπάρχει πολύ μικρή αύξηση του αριθμού των ατόμων που φεύγουν και εισέρχονται στη χώρα», αναφέρεται στην επιστολή.
Ο Willie Walsh, εκ μέρους της British Airways δήλωσε, ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη της ιδιοκτήτριας εταιρείας «IAG» και εξετάζεται η νομική δράση.
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το νέο καθεστώς θα τεθεί σε ισχύ σε ολόκληρη τη Βρετανία, αν και τα μέτρα επιβολής θα καθοριστούν μεμονωμένα από κάθε περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου.
Στην Αγγλία, η παραβίαση των κανόνων θα τιμωρείται με πρόστιμο 1.000 λιρών.
Οι αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν ότι τα μέτρα - καραντίνας είναι πιο αυστηρά από εκείνα που επιβάλλονται σε άτομα που είναι ύποπτα για κρούσμα ή έχουν επιβεβαιωθεί πως έχουν μολυνθεί από τον  από τον κορωνοϊό.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης