Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Αίρει όλους τους περιορισμούς καθώς ο κορωνοϊός εξαλείφθηκε

Νέα Ζηλανδία: Αίρει όλους τους περιορισμούς καθώς ο κορωνοϊός εξαλείφθηκε
Από αύριο Τρίτη 9/6 σε ισχύ τα μέτρα
Στην άρση όλων των περιοριστικών μέτρων προχωρά από αύριο Τρίτη 9/6 η Νέα Ζηλανδία, καθώς όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση ο κορωνοϊός έχει εξαλειφθεί.
Σε δηλώσεις της η πρωθυπουργός Jacinda Ardern ανακοίνωσε ότι από σήμερα τα μεσάνυχτα, Νέα Ζηλανδία θα περάσει σε επίπεδο συναγερμού 1, αναφέροντας πως οι δημόσιες και οι ιδιωτικές εκδηλώσεις θα μπορούν πλέον να διεξάγονται χωρίς περιορισμούς, οι τομείς των λιανικών πωλήσεων και της φιλοξενίας μπορούν να λειτουργούν κανονικά και όλες οι δημόσιες μεταφορές μπορούν να ξαναρχίσουν.
Νωρίτερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας είχαν ανακοινώσει πως η Νέα Ζηλανδία δεν έχει πλέον κανένα ενεργό κρούσμα του κορωνοϊού, καθώς πήρε εξιτήριο ο τελευταίος ασθενής που εξακολουθούσε να βρίσκεται σε απομόνωση,
Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας χαρακτήρισε το γεγονός αυτό επιτυχία, για την οποία ολόκληρη η χώρα μπορεί να είναι υπερήφανη.
«Το γεγονός ότι δεν έχουμε κανένα ενεργό κρούσμα για πρώτη φορά από τις 28 Φεβρουαρίου είναι ασφαλώς ένα σημαντικό ορόσημο στον περίπλου μας, όμως, όπως έχουμε πει και προηγουμένως, έχει ουσιαστική σημασία να διατηρηθεί η επιφυλακή εναντίον της Covid-19», ανέφερε σε ανακοίνωση.
Σημειώνεται πως η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε 1.154 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 22 θανάτους.
Καμιά νέα μόλυνση δεν έχει καταγραφεί εδώ και 17 ημέρες.
Εδώ και μία εβδομάδα δεν υπήρχε πλέον παρά ένα μόνο ενεργό κρούσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης