Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Οι επιπλέον περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου του OPEC θα στηρίξουν την αγορά ενέργειας τον Ιούνιο 2020

Σαουδική Αραβία: Οι επιπλέον περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου του OPEC θα στηρίξουν την αγορά ενέργειας τον Ιούνιο 2020
Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Abdulaziz bin Salman, κατέστησε σαφές ότι οι επιπλέον περικοπές στην παραγωγή δε θα συνεχιστούν και τον Ιούλιο
Τη θέση ότι οι εθελοντικές περικοπές που πραγματοποιούν τρεις χώρες του OPEC για τον Ιούνιο του 2020 πετυχαίνουν μέχρι στιγμής τον σκοπό τους για στήριξη της αγοράς ενέργειας, διατύπωσε σήμερα (8/6) ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Abdulaziz Bin Salman, μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή την επέκταση της συμφωνίας που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Ειδικότερα, ο κ. Bin Salman κατέστησε σαφές ότι οι εθελοντικές περικοπές που πραγματοποιούν η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προορίζονται για έναν μήνα μόνο, καθώς και ότι δεν υπάρχουν σχέδια για επιπλέον εθελοντικές περικοπές τον Ιούλιο.
Σημειώνεται ότι οι τρεις χώρες του OPEC αποφάσισαν να προχωρήσουν σε περαιτέρω μείωση της ημερήσιας παραγωγής τους κατά 1,18 εκατ. βαρέλια για τον Ιούνιο, πέρα από τα 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως που προβλέπει η συμφωνία του OPEC+.
«Πιστεύουμε ότι οι εθελοντικές περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου των μελών του OPEC του Κόλπου πετυχαίνουν μέχρι στιγμής τον σκοπό τους», τόνισε ο υπουργός της Σαουδικής Αραβίας, αναφερόμενος στις προσπάθειες στήριξης της αγοράς ενέργειας μετά την πτώση των τιμών τον Απρίλιο.
Παράλληλα, ο κ. Bin Salman τόνισε ότι «είναι νωρίς για να δηλώσει κανείς τι θα γίνει τον Αύγουστο», ενώ αναφέρθηκε και στην αύξηση που πραγματοποίησε η Aramco στην επίσημη τιμή πώλησης πετρελαίου για τον Ιούλιο, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί μία σαφή ένδεθξη ότι η ζήτηση πετρελαίου είναι πλέον ισχυρότερη».
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρόσθεσε ότι «το Ιράκ θα πραγματοποιήσει το 80% των δεσμεύσεών του για τις περικοπές τον Ιούνιο», διευκρινίζοντας ότι θα αντισταθμίσει τη μείωση των περικοπών αργότερα.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε μία πλήρη δέσμευση από το Ιράν σχετικά με τη συμμόρφωσή τους για τα επόμενα δύο χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά κ. Bin Salman.
Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, είχε αναφέρει ότι «η επέκταση της συμφωνίας του OPEC+ τον Αύγουστο εξαρτάται τόσο από τη ζήτηση όσο και από τα αποθέματα πετρελαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης