Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Στην κορυφή των online πωλήσεων, εκτίμηση για αύξηση 33% στη μετοχή

tags :
Amazon: Στην κορυφή των online πωλήσεων, εκτίμηση για αύξηση 33% στη μετοχή
H νέα τιμή-στόχος για την εταιρεία του Jeff Bezos από την RBC Capital είναι κατά 33% υψηλότερη
Κολοσσιαία αύξηση κατά 33% εκτιμά με ανάλυσή της η RBC Capital Markets για τη μετοχή του γίγαντα των online πωλήσεων Amazon.
Κατά το άνοιγμα της Wall Street στις 8 Ιουνίου 2020, η τιμή στη μετοχή της Αmazon ανέβαινε κατά 1,4%.
Ωστόσο, η νέα τιμή-στόχος για την εταιρεία του Jeff Bezos από την RBC Capital Markets, λαμβανομένου υπόψη του εκτιμώμενου Ebitda για το 2022 (72 δισεκατομμύρια δολάρια), είναι κατά 33% μεγαλύτερη.
Η ανάπτυξη που σημειώνει η Amazon, ενισχυμένη και από τον κορωνοϊό, με τους πολίτες να μένουν στα σπίτια τους και να προβαίνουν σε αγορές κυρίως μέσω διαδικτύου, αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακή.
Ξεκάθαρα η Αmazon διατηρεί το προβάδισμα στις διαδικτυακές αγορές, με 150 εκατομμύρια εγγραφές (subscription) τον Ιανουάριο του 2020 και με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 200 εκατομμύρια εγγραφές το επόμενο χρονικό διάστημα.
«Αυτό μακροπρόθεσμα θα αποτελέσει πολύ σημαντικό όφελος, καθώς όσοι εγγράφονται στους καταλόγους της Amazon γίνονται πολύ πιστοί χρήστες της Amazon» αναφέρουν οι αναλυτές της RBC Capital Markets.
Από την άλλη, ένα μελανό σημείο που αναφέρεται είναι τα χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης των πελατών της εταιρείας.
Το 2020, μόλις το 64% των πελατών της Amazon περιέγραφαν εαυτούς ως «εξαιρετικά» ή «πολύ ικανοποιημένους», έναντι 73% ένα χρόνο νωρίτερα.
Ταυτόχρονα, περίπου ένας στους δέκα πελάτες είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι.
Βέβαια, αυτό το ποσοστό θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει τη δύσκολη συγκυρία κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, με καθυστερήσεις στις παραδόσεις λόγω φόρτου.
Σε κάθε περίπτωση, σε ετήσια βάση, η Amazon αύξησε τις πωλήσεις κατά 36%!
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης