Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε 24ωρη απεργία δάσκαλοι και καθηγητές κατά του πολυνομοσχεδίου του υπ.Παιδείας – Συλλαλητήριο στα Προπύλαια

tags :
Σε 24ωρη απεργία δάσκαλοι και καθηγητές κατά του πολυνομοσχεδίου του υπ.Παιδείας – Συλλαλητήριο στα Προπύλαια
Αντιδράσεις για ρυθμίσεις όπως η Τράπεζα Θεμάτων, η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικού έργου καθώς και στην τροπολογία για τη  ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες.
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου δάσκαλοι και καθηγητές, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν στις 13:00 συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ζητούν την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού – όπως το χαρακτηρίζουν – πολυνομοσχεδίου του υπ.Παιδείας.
Οι εκπαιδευτικοί, αντιδρούν σε ρυθμίσεις όπως η Τράπεζα Θεμάτων, η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικού έργου καθώς και στην τροπολογία για τη  ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες.
Προβάλλουν παράλληλα αιτήματα για κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης, για εξασφάλιση όλων των μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.
Σε ψήφισμα της ΓΣ των ΕΛΜΕ γίνεται λόγος για «επικίνδυνη έλλειψη σχεδιασμού» από πλευράς υπουργείου, που οδηγεί σε «εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρίες και σε διαρροή των δεδομένων τους στο διαδίκτυο».
Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, ενώ κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο.
Οι ομοσπονδίες έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συλλαλητήριο στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
Σημειώνεται πως η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να κηρύξει Πανελλαδική Στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο σήμερα από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που γίνονται την ίδια ημέρα σε όλη τη χώρα, με αφορμή την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης