Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στο 2,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Κίνα: Στο 2,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,8%
Νέα επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κίνα τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (10/6) στοιχεία της Σταστικής Υπηρεσίας της χώρας, με την πτώση να αποδεικνύεται μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,4% έναντι 3,3% τον Απρίλιο του 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο ΔΤΚ θα διαμορφωθεί στο 2,7%.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά -0,8% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, όταν είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,9%.
Οι τιμές τροφίμων αυξήθηκαν κατά 10,6% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με το 14,8% του Απριλίου, ενώ οι τιμές μη εδώδιμων προϊόντων παρέμειναν αμετάβλητες στο 0,4%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -3,7% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης -3,1% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3,3%.
Σημειώνεται ότι η ετήσια πτώση που κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων τεσσάρων ετών, ενώ ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14ων μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης