Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης (επιδημιολόγος): Πιθανό να έχουμε ένα ήπιο κύμα κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι

Μαγιορκίνης (επιδημιολόγος): Πιθανό να έχουμε ένα ήπιο κύμα κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι
Δύσκολο να επιστρέψουμε στην κατάσταση που ήμασταν πριν πολλούς μήνες είπε ο κ.Μαγιορκίνης
Τη θέση ότι είναι πιθανό να έχουμε ένα ήπιο κύμα κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι διατύπωσε ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος ανέφερε ότι είναι πιθανή η αύξηση κρουσμάτων με την χαλάρωση των μέτρων.
«Το να αυξηθούν τα κρούσματα ως αποτέλεσμα συγχρωτισμού είναι πιθανό σενάριο.
Να επιστρέψουμε στην κατάσταση που ήμασταν πριν πολλούς μήνες, το θεωρώ δύσκολο» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Μαγιορκίνης, ο οποίος σχετικά με το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown, είπε ότι θα κρίνεται κάθε φορά από την περίπτωση αν αυτό είναι αναγκαίο.
Ο κ.Μαγιορκίνης χαρακτήρισε υπερβολικό το κλείσιμο σχολείων στην Ξάνθη μετά τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν σε εκπαιδευτικούς, ενώ σημείωσε ότι δε θα υπάρξει δεύτερο κύμα του ιού με τα χαρακτηριστικά του πρώτου και πως είναι πιο πιθανό να υπάρξει «μέτρια ενδημικότητα παρά δεύτερο κύμα».
«Υπάρχει πιθανότητα να έχουμε ένα ήπιο κύμα μέσα στο καλοκαίρι» υποστήριξε ο κ.Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι όσον αφορά τη θεραπεία για τον ιό και τις μελέτες που τρέχουν, τα καλύτερα αποτελέσματα δίνει η θεραπεία με ρεμδεσιβίρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης