Τελευταία Νέα
Διεθνή

Unilever: Νέα διοικητική δομή για τον όμιλο, εγκαταλείπει την Ολλανδία

Unilever: Νέα διοικητική δομή για τον όμιλο, εγκαταλείπει την Ολλανδία

H Unilever ενοποιεί τη νομική της δομή σε μια ενιαία μητρική
Νέα διοικητική δομή αποκτά ο βρετανο-ολλανδικός όμιλος Unilever, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, σχεδιάζει να ενοποιήσει τη νομική της δομή σε μια ενιαία μητρική εταιρεία, εγκαταλείποντας την Ολλανδία και το Ρότερνταμ, χάριν του Λονδίνου.
Μια απλούστερη νομική δομή θα δώσει στην εταιρεία μεγαλύτερη στρατηγική ευελιξία για να αυξήσει την αξία των μετόχων και θα αποτελέσει καταλύτη για την επιταχυνόμενη ανάπτυξη χαρτοφυλακίου και μεγαλύτερη οργανωτική αυτονομία, δήλωσε η ομάδα καταναλωτικών αγαθών την Πέμπτη 11 Ιουνίου.
Η Unilever τόνισε ότι το να αποκτήσει ευελιξία θα είναι κρίσιμης σημασίας στο επιχειρηματικό περιβάλλον που δημιουργείται από την πανδημία του κορωνοϊού.
Η ενοποίηση θα εφαρμοστεί μέσω μιας διασυνοριακής συγχώνευσης μεταξύ της Unilever PLC και της Unilever NV, με βάση την οποία οι μέτοχοι της Unilever NV θα λάβουν μία νέα μετοχή της Unilever PLC για κάθε μία μετοχή που έχουν στην κατοχή τους.
«Παραμένουμε δεσμευμένοι στην Ολλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, και δεν θα υπάρξει αλλαγή ως αποτέλεσμα της προτεινόμενης αλλαγής στη νομική δομή της μητρικής της Unilever» τόνισε ο πρόεδρος Nils Andersen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης