Κοινωνία

ΙΣΑ: Ζητά την άμεση και αυστηρή εφαρμογή του νόμου για χορήγηση αντιβιοτικών μόνο με ιατρική συνταγή

ΙΣΑ: Ζητά την άμεση και αυστηρή εφαρμογή του νόμου για χορήγηση αντιβιοτικών μόνο με ιατρική συνταγή
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δικαίωση των αγώνων του σχετικά με τη χορήγηση αντιβιοτικών μόνο με ιατρική συνταγή
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δικαίωση των αγώνων του σχετικά με τη χορήγηση αντιβιοτικών μόνο με ιατρική συνταγή και ζητά την αυστηρή εφαρμογή του σχετικού νόμου χωρίς καμία καθυστέρηση.
Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι αποτελεί ένα πάγιο αίτημα, για το οποίο έχει κάνει τα τελευταία χρόνια πολλές παρεμβάσεις στις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας και έχει ενημερώσει σχετικώς και τον Εισαγγελέα, καθώς συσχετίζεται με τα υψηλά ποσοστά νοσοκομειακών λοιμώξεων στη χώρα μας.
Πρόκειται μάλιστα, όπως αναφέρει για ένα από τα πρώτα θέματα που έθεσε στον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, με την ανάληψη των καθηκόντων του.
«Ζητούμε την άμεση και αυστηρή εφαρμογή του σχετικού νόμου που απαγορεύει τη χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς ιατρική συνταγή, -όπως γίνεται σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης- προκειμένου να προστατευθεί ο πολίτης και η Δημόσια υγεία», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης