Τελευταία Νέα
Οικονομία

Gentiloni (EE): Η πανδημία δεν εμπόδισε τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, υπάρχουν ορισμένες καθυστερήσεις - Εγκρίνουμε την εκταμίευση των ANFAs

Gentiloni (EE): Η πανδημία δεν εμπόδισε τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, υπάρχουν ορισμένες καθυστερήσεις - Εγκρίνουμε την εκταμίευση των ANFAs
Η οικονομική κατάσταση «δείχνει» βαθιά ύφεση στην Ευρώπη, ωστόσο η πανδημία δεν εμπόδισε τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, τόνισε ο Επίτροπος
Η οικονομική κατάσταση «δείχνει» βαθιά ύφεση στην Ευρώπη, ωστόσο η πανδημία δεν εμπόδισε τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, παρότι υπάρχουν ορισμένες καθυστερήσεις, τόνισε στις δηλώσεις του ο Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Paolo Gentiloni.
Στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ο Επίτροπος Gentiloni τόνισε πως η οικονομική κατάσταση «δείχνει» βαθιά ύφεση και τα στοιχεία της Eurostat το αποδεικνύουν.
Οι Υπουργοί Οικονομικών υπογραμμίζουν την ανάγκη για εθνικά μέτρα, αλλά και συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για το λόγο αυτό και εγκρίθηκε η εκταμίευση των ANFAs.
Χαιρετώντας τη χθεσινή (10/6) συμφωνία για τις τράπεζες, υπογράμμισε πως έχουν ληφθεί μέτρα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για τη ρευστότητα, και ήδη έχουν φθάσει τα 2,6 τρισεκ. ευρώ, παροτρύνοντας τις τράπεζες να εκμεταλλευτούν την ευελιξία που τους δίνει η ΕΕ και να βοηθήσουν τους πολίτες και την οικονομία.
Όσον αφορά στην Ελλάδα τόνισε πως η πανδημία δεν εμπόδισε τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, παρότι υπάρχουν ορισμένες καθυστερήσεις.
Ειδικότερα, όπως και στα περισσότερα κράτη μέλη, η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα έχει επηρεαστεί αρνητικά από το ξέσπασμα του COVID-19 και οι οικονομικές προοπτικές υπόκεινται σε υψηλή αβεβαιότητα.
Η Ελλάδα διανύει δύσκολους οικονομικούς καιρούς, με πλήγμα στον τουρισμό
Η Επιτροπή αναγνωρίζει την προσήλωση και την υπευθυνότητα των ελληνικών αρχών
Συγχαίρουμε τις ελληνικές αρχές για την ταχεία και αποφασιστική πολιτική απάντηση, τόσο για τον περιορισμό της επιδημίας του ιού όσο και για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων οικονομικής και φορολογικής στήριξης.
Κλείνοντας, τόνισε πως το Eurogroup αναγνωρίζει το εξαιρετικό έργο του κ. Centeno ως επικεφαλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης