Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κυβερνητικό μήνυμα επανεκκίνησης των τουριστικών projects μέσω Πόρτο Χέλι

Κυβερνητικό μήνυμα επανεκκίνησης των τουριστικών projects μέσω Πόρτο Χέλι
Μήνυμα της επανεκκίνησης μεγάλων τουριστικών project από την κυβέρνηση
Να δώσει το μήνυμα της επανεκκίνησης των μεγάλων τουριστικών project επιχειρεί η κυβέρνηση μετά την κορωνοϊό εποχή, προχωρώντας στην τελετή θεμελίωσης του project Killada Hills στο Πόρτο Χέλι, της εταιρείας Dolphin Capital. 
H τελετή θεμελίωσης του έργου θα γίνει, την ερχόμενη Παρασκευή από τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και πιθανόν και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Πρόκειται για την πρώτη Στρατηγική Επένδυση στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα, που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο και θα αναπτυχθεί σε συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων.
Η συγκεκριμένη επένδυση συμπληρώνει την υφιστάμενη επενδυτική δραστηριότητα της Dοlphin Capital στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας.
Η ανάπτυξη του έργου πραγματοποιείται σε δύο κύριες φάσεις.
Η πρώτη περιλαμβάνει την ανάπτυξη του πρώτου γηπέδου γκολφ στη χώρα που φέρει την υπογραφή του Jack Nicklaus, σε έκταση 869 στρεμμάτων, πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών, Beach Club και ενός σύγχρονου Golf Club που θα εξυπηρετεί τα μέλη του και τους ιδιοκτήτες των κατοικιών.
Στη δεύτερη φάση, θα αναπτυχθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων σχεδιασμένο από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Jean-Michel Gathy, εγκαταστάσεις άθλησης και αναψυχής, καθώς επίσης και πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί ιδία κεφαλαία του ομίλου Dolphin Capital άνω των 80 εκατ ευρώ για την αγορά, το σχεδιασμό και την αδειοδότηση της σχετικής ανάπτυξης.
Το Kilada Hills θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και τουλάχιστο 600 νέες θέσεις εργασίας κατά την πλήρη λειτουργία του. 

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης