Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την ενεργοποίηση των Credit Default Swaps 1,4 δισ. δολ. προκαλεί η 9η χρεοκοπία της Αργεντινής

Την ενεργοποίηση των Credit Default Swaps 1,4 δισ. δολ. προκαλεί η 9η χρεοκοπία της Αργεντινής
Η Αργεντινή διαπραγματεύεται αναδιάρθρωση εξωτερικού χρέους 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Την ενεργοποίηση των CDS (Credit Default Swaps) ενδέχεται να προκαλέσει η ένατη πτώχευση της Αργεντινής, καθώς η μη πληρωμή εξωτερικού χρέους τον περασμένο Μάιο, αν μη τι άλλο, αποτελεί πιστωτικό γεγονός.
Τα CDS είναι στην ουσία ασφαλιστήρια συμβόλαια για την κατοχή επισφαλούς χρέους και ενεργοποιούνται όταν ο δανειολήπτης δεν εξυπηρετεί το χρέος του.
Μάλιστα, πολλοί επενδυτές χρησιμοποιούν τα CDS ως αρνητικά στοιχήματα προκειμένου να αποκομίσουν κέρδη ή ως αντιστάθμισμα για επενδύσεις σε ομόλογα.
Στην περίπτωση της Αργεντινής, οι αποζημιώσεις υπολογίζεται πως θα ανέλθουν συνολικά σε 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια.
Η Αργεντινή, η οποία έχει μακρά ιστορία αθετήσεων, διαπραγματεύεται αναδιάρθρωση εξωτερικού χρέους 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η τελευταία προθεσμία για την κυβέρνηση του Προέδρου Alberto Fernandez να εξυπηρετήσει το χρέος της χώρας λήγει την Παρασκευή 12 Ιουνίου.
Δεδομένου ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει, δεν θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις σε ό,τι αφορά την οικονομική δραστηριότητα.
Μερικοί από τους μεγαλύτερους πιστωτές της Αργεντινής είναι η Pacific Investment Management Co., η Franklin Templeton, η BlackRock Inc. και η Ashmore Group Plc, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης