Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τα lockdowns στην οικονομία ήταν μια μεγάλη και ακριβή ανοησία – Κάθε νεκρός από κορωνοιό στην Ελλάδα κόστισε 130 εκατ ευρώ

Τα lockdowns στην οικονομία ήταν μια μεγάλη και ακριβή ανοησία – Κάθε νεκρός από κορωνοιό στην Ελλάδα κόστισε 130 εκατ ευρώ
Ο κάθε νεκρός στην Ελλάδα από τον κορωνοιό κόστισε 130 εκατ ο κάθε ένας και αυτό μεταφράζεται σε 2.000 ευρώ επιβάρυνση για κάθε ζωντανό έλληνα αναφέρει ο Κώστας Ν. Γεωργίου κοινωνιολόγος στο bankingnews
Στην Βρετανία οι αεροπορικές εταιρίες βάλλουν κατά της κυβέρνησης για την επιλογή της καραντίνας.
Στην Ιταλία οι εισαγγελείς ζήτησαν εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό ο οποίος κλήθηκε να απολογηθεί.
Και στο μέλλον θα διαβάσουμε πολύ περισσότερα για το εγκληματικό λάθος που ήταν ο λανθασμένος τρόπος αντιμετώπισης του κορωνοιού στις οικονομίες και κοινωνίες.
Ας δούμε λίγο το παράδειγμα της Ελλάδος και ας συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της ανόητης κρατικής αντίδρασης.
Επισήμως οι νεκροί από κορωνοιό στην Ελλάδα είναι 183.
Κατά πολλούς οι νεκροί είναι λιγότεροι καθώς οι περισσότεροι από τους 183 νεκρούς είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα δηλαδή έπασχαν από κάποια ασθένεια.
Αλλά ας κρατήσουμε ως βασικό στοιχείο τους 183 νεκρούς στην Ελλάδα.
Η ελληνική κυβέρνηση μιμούμενη την διεθνή τάση της υπερβολής, πανικοβλήθηκε, παρασύρθηκε από επιδημιολόγους οι οποίοι δεν έχουν συναίσθηση των οικονομικών επιπτώσεων και έβαλαν σε καραντίνα την ελληνική οικονομία.
Ότι πιο λάθος και καταστροφικό.
Συνομιλώντας με επιχειρηματίες στον κλάδο της εστίασης μου αναφέρουν το μέγεθος της ζημίας που έχουν υποστεί και πόσοι άλλοι κλάδοι έχουν υποστεί ζημία λόγω της ανθρώπινης επιλογής να επιβληθεί καθολική καραντίνα.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
Να εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση ένα πρόγραμμα στήριξης 24 δισεκ. ευρώ για να καλύψει το δικό της λάθος.
Όμως τα 24 δισεκ. για το λάθος της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει σε καραντίνα την οικονομία της Ελλάδος είναι ένα πανάκριβο πείραμα.
Με όρους κόστους κάθε νεκρός κόστισε στην Ελλάδα…  130 εκατ ευρώ ο ένας.
130 εκατ ευρώ Χ 183 νεκροί ισοδυναμεί με 24 δισεκ. ευρώ που είναι το πακέτο στήριξης της οικονομίας.
Τα 24 δισεκ. αντιστοιχούν σε κόστος 2.000 ευρώ ανά ζωντανό έλληνα.
Ο κάθε νεκρός στην Ελλάδα από τον κορωνοιό κόστισε 130 εκατ ο κάθε ένας και αυτό μεταφράζεται σε 2.000 ευρώ επιβάρυνση για κάθε ζωντανό έλληνα.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κοινωνία τρομοκρατήθηκε από μια κυβέρνηση που δεν τρομοκράτησε σκόπιμα τους πολίτες.
Από άγνοια και φόβο ακολούθησε την πεπατημένη των άλλων χωρών και το πείραμα αντιμετώπισης του κορωνοιού θα το πληρώσουμε πανάκριβα.
Δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία ότι η Ελλάδα για να συγκαλύψει το λάθος, για να συγκαλύψει την λανθασμένη επιλογή, να συγκαλύψει την επιπόλαιη απόφαση της καραντίνας… κάθε έλληνας θα φορτωθεί ένα βάρος 2.000 ευρώ.
Επίσης ενώ λέμε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη είναι μια ανοησία.
Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία όταν την ζωή διαδέχεται ο θάνατος, είμαστε φθαρτοί και από την ημέρα που γεννιόμαστε η κλεψύδρα της ζωής μετράει αντίστροφα όχι αυξητικά ή εκθετικά αλλά αντίστροφα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συμπεριφορές συμβατές με τις διαχρονικές αξίες που καλλιεργούνται από γενιά σε γενιά.
Π.χ. συμπάσχουμε όταν πεθαίνει ένας συνάνθρωπος μας αλλά εάν δεν είναι μέρος της οικογένειας μας, το ενδιαφέρον μας στατιστικά κρατάει ελάχιστα λεπτά.
Ρώσοι επιστήμονες μελέτησαν το ανθρώπινο ενδιαφέρον για τον θάνατο ενός αγνώστου ανθρώπου και το πείραμα έδειξε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος αφιέρωσε 4 λεπτά κατά μέσο όρο και εν συνεχεία το ξεπέρασε, ασχολήθηκε δηλαδή με ένα άλλο θέμα.
Η λύπη μας για ένα άγνωστο άνθρωπο που απεβίωσε κρατάει 4 λεπτά.
Για αυτά τα 4 λεπτά ο κάθε έλληνας θα φορτωθεί ένα βάρος 2.000 ευρώ.
Ποιο είναι το διακύβευμα;
Η κυβέρνηση έκανε λάθος με την καθολική καραντίνα στην οικονομία.
Οι 183 νεκροί είναι απλά ένας αριθμός, εάν δεν είστε συγγενείς ή γνωστοί των θανόντων… ο αριθμός αυτός δεν έχει σημασία.
Ο θάνατος είναι η συνέχεια της ζωής και αποτελεί μια αέναη αρμονία της φθαρτής φύσης μας.

Κώστας Ν. Γεωργίου
Κοινωνιολόγος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης