Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας οι επιχειρηματικές πρακτικές της Amazon

tags :
ΗΠΑ: Στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας οι επιχειρηματικές πρακτικές της Amazon
Μετά την ΕΕ, έρευνα και στις ΗΠΑ για τις πρακτικές που μετέρχεται η αμερικανική εταιρεία
Στο επίκεντρο δικαστικών ερευνών στις ΗΠΑ βρίσκεται η Amazon σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τρίτους πωλητές, οι οποίοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της, γράφουν Wall Street Journal και New York Times.
Η Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα για μια έρευνα που ξεκίνησε στην Καλιφόρνια.
Η πολιτεία της Καλιφόρνια εξετάζει τις πρακτικές της Amazon σχετικά με την πώληση των δικών της προϊόντων σε ανταγωνισμό με τρίτους προμηθευτές.
Η Amazon ανακοίνωσε ότι τα εσωτερικά της προϊόντα αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% περίπου των συνολικών ετήσιων λιανικών πωλήσεών της.
Οι ερευνητές τόσο στην Καλιφόρνια όσο και στην Ουάσινγκτον εξετάζουν τις επιχειρηματικές πρακτικές του Amazon.
Η πολιτεία της Ουάσιγκτον διερευνά επίσης εάν η Amazon θέτει εμπόδια στους πωλητές να καταχωρίσουν τα προϊόντα τους σε άλλες πλατφόρμες.
Οι γενικοί εισαγγελείς της Καλιφόρνια και της Ουάσινγκτον δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι όταν τους προσέγγισε το Reuters για κάποιο σχόλιο.
Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κάλεσε τον προηγούμενο μήνα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Jeff Bezos να καταθέσει σχετικά με ισχυρισμούς ότι η Amazon χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων των συγκεκριμένων πωλητών, προκειμένου γα δημιουργήσει ανταγωνιστικά προϊόντα.
Η Amazon έχει ήδη διερευνηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το διπλό ρόλο της ως διαχειρίστρια αγοράς και πωλήτρια των δικών της προϊόντων.
Η ΕΕ εγκαλεί την Amazon ότι συγκεντρώνει δεδομένα από τρίτους πωλητές και χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να τους ανταγωνιστεί, για παράδειγμα με την κυκλοφορία παρόμοιων προϊόντων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης