Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - Ιταλία: Μείωση κρουσμάτων και νεκρών - Σε ΜΕΘ 220 άτομα

Κορωνοϊός - Ιταλία: Μείωση κρουσμάτων και νεκρών - Σε ΜΕΘ 220 άτομα
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 116 νέα κρούσματα
Σε 236.651 ανέρχεται στην Ιταλία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, βάσει του επίσημου υπολογισμού, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 34.301 και 174.865 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί.
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 116 νέα κρούσματα, καθώς την Παρασκευή 12/6  συνολικά ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ήταν 236.535.
Επίσης, 780 ασθενείς θεραπεύτηκαν, αφού την Παρασκευή είχαν ιαθεί 173.085 άτομα, ενώ 55 ακόμα άτομα έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με το νέο απολογισμό των ιταλικών αρχών.
Στο μεταξύ, 220 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά 3.747 άτομα έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο, ενώ για 23.518 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Πάντως, συγκριτικά με ένα 24ωρο νωρίτερα, τα κρούσματα σημειώνουν μείωση, αφού νόσησαν 277 λιγότεροι άνθρωποι, οι θάνατοι μειώθηκαν κατά έναν, ενώ οι θεραπευμένοι μειώθηκαν κατά 967.
Στο μεταξύ, o Iταλός υπουργός υγείας Roberto Speranza γνωστοποίησε ότι και η χώρα του υπέγραψε συμφωνία με την φαρμακευτική εταιρία AstraΖeneca, η οποία προβλέπει την παραγωγή μέχρι και 400 εκατ. δόσεων εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Οι δόσεις αυτές θα προορίζονται για τους πολίτες της Ευρώπης.
Το εμβόλιο βρίσκεται σε πειραματική φάση στα εργαστήρια του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με την συνεργασία και ιταλικών εταιριών και σύμφωνα με τις προβλέψεις, το πρώτο μέρος των δόσεων θα έχει παραχθεί και παραδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
Όπως εξήγησε ο Ιταλός υπουργός Υγείας στο διαδίκτυο, η συμφωνία προβλέπει την ολοκλήρωση της πειραματικής φάσης μέσα στο Φθινόπωρο.
«Πιστεύω ότι το εμβόλιο κατά του covid 19 πρέπει πάντα να θεωρείται δικαίωμα όλων των πολιτών και όχι προνόμιο λιγοστών», τόνισε ο Roberto Speranza κατά την παρέμβασή του στο Φόρουμ για το οικονομικό και κοινωνικό μέλλον της Ιταλίας, το οποίο ξεκίνησε το Σάββατο 13/6 στη Ρώμη.
Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «μιλάμε για το εμβόλιο στην πιο ελπιδοφόρα, έως τώρα, πειραματική φάση, αλλά δεν υπάρχει ακόμη απόλυτη βεβαιότητα» σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητά του.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης