Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Με άμεση στρατιωτική δράση απειλεί ευθέως τη Νότια Κορέα η αδελφή του Kim Jong Un

Με άμεση στρατιωτική δράση απειλεί ευθέως τη Νότια Κορέα η αδελφή του Kim Jong Un
«Η επόμενη δράση εναντίον του εχθρού θα ανατεθεί  στο Γενικό Επιτελείο του στρατού μας» δήλωσε η νεότερη αδελφή του Kim Jong Un
Η Βόρεια Κορέα δηλώνει αποφασισμένη να κάνει το επόμενο βήμα της εναντίον της Νότιας Κορέας, με τον ισχυρισμό ότι, η Σεούλ διαπράττει εγκλήματα κατά του απομονωμένου αυτού κράτους.
Μάλιστα η Πιονγκγιάνγκ αναφέρει ότι, ο στρατός της είναι έτοιμος να αναλάβει οποιαδήποτε δράση. 
«Πιστεύω ότι είναι καιρός να σπάσουμε τους δεσμούς με τις αρχές της Νότιας Κορέας.
Σύντομα θα κάνουμε μια επόμενη ενέργεια», δήλωσε η Kim Yo-jong, πρώτη αντιπρόεδρος της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Κορέας (WPK), σύμφωνα με το κεντρικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νότιας Κορέας.
Η Kim είναι επίσης νεότερη αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un.
«Ασκώντας την εξουσία μου που έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Ανώτατο Ηγέτη, το Κόμμα μας και το κράτος, έδωσα εντολή στις ένοπλες δυνάμεις  που είναι υπεύθυνες για τις υποθέσεις με τον εχθρό, να προβούν αποφασιστικά στην επόμενη ενέργεια», ανέφερε η Kim.
«Η επόμενη δράση εναντίον του εχθρού θα ανατεθεί  στο Γενικό Επιτελείο του στρατού μας», συμπλήρωσε.
Η δήλωση ήρθε περίπου μια εβδομάδα αφότου η Yo-jong απείλησε να διακόψει κάθε επικοινωνία με τη Σεούλ και να διαλύσει μια στρατιωτική συμφωνία που αποσκοπεί στη μείωση της έντασης μεταξύ των χωρισμένων κρατών, αναφέροντας πως ομάδες ακτιβιστών της Νότιας Κορέας πετούν προπαγανδιστικά φυλλάδια κατά της Πιονγκγιάνγκ σε βορειοκορεατικό έδαφος.
«Σαφώς, οι αρχές της Νότιας Κορέας θα αναγκαστούν να καταβάλλουν ακριβό τίμημα, εάν αφήσουν αυτήν την κατάσταση να συνεχιστεί με διάφορες δικαιολογίες», σημείωσε.
Η Πιονγκγιάνγκ σταμάτησε να απαντά σε οποιαδήποτε απόπειρα της Νότιας Κορέας να διεξαγάγει συνομιλίες αν και η Σεούλ έχει δεσμευθεί νομοθετικά για την απαγόρευση ρίψης φυλλαδίων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης