Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η εκδίκηση του μικρομετόχου με 14 εκατ κωδικούς συντηρούν την Wall - Εμφανίζουν υψηλότερες αποδόσεις από τα VIP hedge funds

Goldman Sachs: Η εκδίκηση του μικρομετόχου με 14 εκατ κωδικούς συντηρούν την Wall - Εμφανίζουν υψηλότερες αποδόσεις από τα VIP hedge funds
Γιατί οι πελάτες της Goldman είναι θυμωμένοι;
Πάνω από 14 εκατ μικροεπενδυτές συντηρούν την άνοδο της Wall Street με αποδόσεις καλύτερες από τα hedge funds.
Πράγματι, όπως τόνισε η Goldman στα τέλη Μαΐου, ως αποτέλεσμα δωρεάν κυβερνητικών χρημάτων, συναλλαγών μηδενικού κόστους και εκατομμύρια «ανέργων από το σπίτι» υπήρξε σχεδόν τριπλασιασμός στη δραστηριότητα των μικροεπενδυτών το 2020.
Οι κωδικοί μικρών επενδυτών στις μετοχές S&P 500 αυξήθηκε από 4 εκατομμύρια στις αρχές του 2020 σε 5 εκατομμύρια στην κορυφή της αγοράς το Φεβρουάριο, 7 εκατομμύρια τον Μάρτιο και 12 εκατομμύρια στα τέλη Μαΐου και 14 εκατ στα μέσα Ιουνίου 2020.
 Αυτή η απότομη αύξηση των μικροεπενδυτών εν μέσω της αβέβαιης αύξησης των αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου σε μια πολύ ρευστή αγορά, συνέβαλλε στο εξής φαινόμενο οι αποδόσεις των μικρών επενδυτών να είναι καλύτερες από ορισμένα θεσμικά χαρτοφυλάκια.
Την τελευταία φορά που οι μικρομέτοχοι ξεπέρασαν σε αποδόσεις τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης ήταν στα τέλη Φεβρουαρίου 2020 και τότε είχε τονιστεί ότι οι μικροεπενδυτές έχουν ξεπεράσει σε αποδόσεις τα υψηλού ρίσκου hedge funds, αλλά αυτή η απόκλιση δεν είναι βέβαιο ότι θα διαρκέσει.
Μετά από λίγες ημέρες η Wall Street κατέρρευσε.
Το παράδοξο είναι ότι παρά το κραχ της Wall τον Μάρτιο οι μικρομέτοχοι δεν αποθαρρύνθηκαν και επιτυγχάνουν αποδόσεις 20% σε ετήσια βάση σε σχέση με την αρνητική απόδοση του δείκτη S&P 500.
Παραδόξως το καλάθι μετοχών των VIP Hedge Fund είναι σχεδόν αμετάβλητο σε ετήσια βάση.
Οι μικρομέτοχοι πάντως καταγράφουν τις υψηλότερες αποδόσεις μεταξύ των επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην Wall Street και αυτό το φαινόμενο είχε να συμβεί εδώ και 10ετίες.
Αυτή η αποσύνδεση μεταξύ των επιδόσεων των μικρομετόχων και των hedge funds ετέθη στο μικροσκόπιο των πελατών της Goldman - οι οποίοι πληρώνουν υψηλές προμήθειες για να έχουν τις καλύτερες αποδόσεις αλλά τώρα βλέπουν τους μικρομετόχους να τους ξεπερνούν.
Σε αντίθεση με τους τελευταίους τρεις μήνες, όταν πολλές από τις συζητήσεις πελατών της Goldman επικεντρώθηκαν στην αποσύνδεση μεταξύ χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων και της οικονομίας, καθώς οι περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές έχουν σοκαριστεί από την απότομη συρρίκνωση του ΑΕΠ την ίδια στιγμή κατεγράφη ένα ράλι στις μετοχές 36%.
Από τα χαμηλά της 23ης Μαρτίου, ένα καλάθι μετοχών των Hedge Fund VIP (GSTHHVIP) και Αμοιβαίου Κεφαλαίου Overweight (GSTHMFOW) σημείωσαν αποδόσεις 45%, ξεπερνώντας το ράλι 36% του δείκτη βαρόμετρου S&P 500.
ωστόσο, ένα καλάθι με τις πιο δημοφιλείς μετοχές των μικροεπενδυτών κατέγραψε αποδόσεις 61%.

Γιατί οι πελάτες της Goldman είναι θυμωμένοι;

Γιατί πληρώνουν στην Goldman προμήθεια 2-3% για να έχουν χαμηλότερες αποδόσεις από τους μεμονωμένους μικρομετόχους;
Οι μικρομέτοχοι έγκαιρα είδαν το πράσινο φως της Fed και αγοράζουν τα πάντα, καθώς πιστεύουν ότι η Fed δεν θα επιτρέψει στην Wall Street να διορθώσει.
Κατά την Goldman Sachs η αύξηση της δραστηριότητας των μικρομετόχων ενίσχυσε τις κυκλικές και τις μετοχές αξίας.
Οι μετοχές υψηλής ποιότητας σημείωσαν υψηλότερες επιδόσεις κατά την πτώση της αγοράς και συνέχισαν να οδηγούν τις πρώτες εβδομάδες της ανάκαμψης, σε αντίθεση με τις προηγούμενες περιόδους bear market.
Από τα μέσα Μαΐου, ωστόσο, ο παράγοντας Momentum έχει μειωθεί κατά 19%, καθώς οι μικρομέτοχοι στράφηκαν και σε άλλες μετοχές χαμηλότερης ποιότητας.  Τον Μάιο 2020, το χάσμα στις αποτιμήσεις μεταξύ των μετοχών υψηλότερης και χαμηλότερης αποτίμησης κατέγραψε το υψηλότερο ρεκόρ πλην της περιόδου της έκρηξης των μετοχών νέας τεχνολογίας - Tech Bubble –
Κατά την Goldman Sachs οι μικροί επενδυτές θα πρέπει να προσέξουν από εδώ και πέρα καθώς υπάρχουν αποτιμήσεις στην Wall που μπορεί να θεωρούνται υπερτιμημένες.
Οι εταιρίες νέων τεχνολογιών συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των μικρομετόχων
Ο τομέας της τεχνολογίας των πληροφοριών ήδη εμφανίζει θετική απόδοση από τιε αρχές του 2020.
Καθώς η αγορά διόρθωνε, ο τομέας υποστηρίχθηκε από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, όπως ισχυρούς ισολογισμούς και υψηλά περιθώρια κέρδους, καθώς και την ανθεκτικότητα των κερδών.
Πάντως η FED για την ώρα δεν κάνει κάτι για να σταματήσει αυτήν την καταστροφική κοροϊδία στην Wall Street αντιθέτως μοιράζει τρισεκατομμύρια και τυπώνει χρήματα στηρίζοντας τις φούσκες.
Η Fed δεν πιστεύει, και δεν πρέπει να πιστεύει, ότι μπορεί να προβλέψει το χρηματιστήριο και επομένως να αναγνωρίσει μια φούσκα σε πραγματικό χρόνο δήλωσε ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Πρίνστον, Άλαν Μπλέντερ, πρώην αντιπρόεδρος της Fed, σε μια συνέντευξη στο Bloomberg.
Είναι πολύ εύκολο να αναγνωριστούν οι φούσκες μετά το σκάσιμο.
Όμως, σε πραγματικό χρόνο, με προβλέψιμο τρόπο, είναι σχεδόν αδύνατο.
Εν τω μεταξύ, οι μικρομέτοχοι - που είναι βέβαιοι ότι δεν μπορούν ποτέ να χάσουν - και σίγουρα το δικαιολογούν οι αποδόσεις τους μέχρι σήμερα, στοιχηματίζουν όλο και πιο επιθετικά στην αγορά, με επιθετικά trading.
Η Bianco Research αναφέρει ότι όλα εξαρτώνται από τη μοναδική εντολή της Fed: να μην επιτρέψουμε ξανά πτώση των μετοχών.
Γι 'αυτό βλέπουμε μια μεγάλη βιασύνη των μικρομετόχων και όλων των άλλων στην αγορά.
Όταν τοποθετήστε στην αγορά, συνήθως αγοράζετε τις πιο ριψοκίνδυνες μετοχές  όπως zombie εταιρείες, αγοράζετε αεροπορικές εταιρείες, αγοράζετε εταιρίες με κρουαζιερόπλοια, αγοράζετε λιανεμπόριο επειδή θα επωφεληθούν περισσότερο από τα μέτρα της FED και τα δημοσιονομικά κίνητρα Trump.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/securities%20trades%20spending_5.jpg?itok=NXdBSIxE
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/HF%20vs%20retail%20may%202020_2.jpg?itok=lYYRcP9y
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/indexed%20retail%20return.jpg?itok=FssyLv3d
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/small%20option%20traders.jpg?itok=gf1iqO-1
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης