Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος του Erdogan στο Twitter - Το κατηγορεί πως λειτουργεί ως «μηχανή προπαγάνδας»

Πόλεμος του Erdogan στο Twitter -  Το κατηγορεί πως λειτουργεί ως «μηχανή προπαγάνδας»
To Twitter ανέστειλε τη λειτουργία 7.000 ψεύτικων λογαριασμών, φίλα προσκείμενων στον Erdogan
Στα χνάρια του Donald Trump βαδίζει ο Recep Tayyip Erdogan.
Το γραφείο του Τούρκου προέδρου εξαπέλυσε επίθεση στο Twitter αποκαλώντας το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης, «μηχανή προπαγάνδας».
Το Twitter είχε αναστείλει νωρίτερα τη λειτουργία περισσοτέρων των 7.000 «ψεύτικων λογαριασμών» φίλα προσκείμενων στον Erdogan και το κυβερνόν κόμμα της Τουρκίας, ΑΚΡ.   
Κατά τα φαινόμενα, οι εν λόγω λογαριασμοί ήταν ένα δίκτυο bot, που χρησιμοποιούσαν συνεργάτες του κόμματος του Erdogan για να προωθήσουν την πολιτική ατζέντα του στη χώρα, μαζί με άλλους που εμφανίζουν «μη αυθεντική» δραστηριότητα.
Το γραφείο της τουρκικής προεδρίας αντέδρασε, λέγοντας ότι το Twitter έχει κηρύξει πόλεμο κατά της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία, ενώ στοχεύει άδικα το ΑΚΡ.
Το Twitter είχε εντοπίσει ανάλογη δραστηριότητα στην Κίνα και τη Ρωσία.
«(Αυτό) αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το Twitter δεν είναι απλώς εταιρεία ενός κοινωνικού μέσου δικτύωσης και μαζικής ενημέρωσης, αλλά μια μηχανή προπαγάνδας με ορισμένες πολιτικές και ιδεολογικές στοχεύσεις»,  δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, Fahrettin Altun.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή του Twitter οφείλεται σε εχθρούς, που επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων της εταιρείας. 
Ο εκπρόσωπος του Erdogan προχώρησε περαιτέρω αφήνοντας μία κεκαλυμμένη απειλή, πως θα αποκλείσει το Twitter από την Τουρκία.
Υπενθυμίζεται, πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε παρεμποδιστεί και στο πρόσφατο παρελθόν στην Τουρκία, εν μέσω πολιτικής αναταραχής που σχετιζόταν με τη Συρία και το κουρδικό ζήτημα.
«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην εταιρεία (Twitter) την τελική τύχη ορισμένων οργανώσεων που προσπάθησαν να κάνουν παρόμοιες κινήσεις στο παρελθόν», πρόσθεσε ο Altun.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση του Twitter ότι, οργανώσεις του ΑΚΡ κατάφεραν πράγματι, να καταλάβουν και να αναλάβουν λογαριασμούς που το προηγούμενο διάστημα ήταν επικριτικοί για τον Erdogan.
«Το δίκτυο που αποκαλύπτουμε σήμερα περιλαμβάνει πολλούς παραβιασμένους λογαριασμούς που σχετίζονται με οργανισμούς επικριτικούς για τον πρόεδρο Erdogan και την τουρκική κυβέρνηση», ανέφερε το Twitter.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης