Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Ποιους εγκαλεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ο Κ. Δομαζάκης και γιατί ζητά 65 εκατ με αγωγές σε PwC - Τράπεζες

Αποκάλυψη: Ποιους εγκαλεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ο Κ. Δομαζάκης και γιατί ζητά 65 εκατ με αγωγές σε PwC - Τράπεζες
Τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο που εκδίκαση την αίτηση συμφωνίας συνδιαλλαγής της CRETA FARMS
Η εκδίκαση της αίτησης συμφωνίας συνδιαλλαγής της Creta Farms την 5η Ιουνίου ήλθε να αποκαλύψει ότι ο κ. Κ Δομαζάκης έχει προβεί σε σωρεία νομικών ενεργειών (αγωγών και μηνύσεων) κατά των πιστωτριών τραπεζών, τραπεζικών και  ελεγκτικών εταιριών. Και αυτό διότι οι νομικοί του παραστάτες κατέθεσαν στο δικαστήριο σωρεία εγγράφων-δικογράφων τα οποία έχουν πλέον περιέλθει στην κατοχή των ενδιαφερομένων πλευρών και πολλά εκ των οποίων έχει εξασφαλίσει το bankingnews.
Από την πρώτη επεξεργασία στοιχείων προκύπτει ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία μετά από εξώδικο που είχε κοινοποιήσει ο Κ. Δομαζάκης στις 4/3/2020 στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου (δεν είναι γνωστοί προς το παρόν οι λοιποί αποδέκτες) ενώ φαίνεται να έχει εγκαλέσει ως μάρτυρας-μηνυτής στη συγκεκριμένη δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας το σύνολο των εμπλεκόμενων στη συμφωνία συνδιαλλαγής της Creta Farms.
Συγκεκριμένα στην ένορκη κατάθεσή του αναφέρει ότι «Εγκαλώ, μετά ταύτα, ως ομάδα με συντονισμένη εγκληματική δράση τα «τραπεζικά στελέχη που υπογράφουν την από 5.2.2020 συμφωνία υποτιθέμενης εξυγίανσης της εταιρείας ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ, τον CRO Μιχαήλ Χουρδάκη της ERNST &YOUNG, τον Δημήτριο Βιντζηλαίο και τους συνεργάτες του Βασιλική Σπάνια και Δημήτριο Γιορανίδη, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας κατ’ επιλογή των τραπεζών, για όλα όσα έχουν ο καθένας τους διαπράξει σε βάρος της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ και σε βάρος μου, καθώς και τους υπαλλήλους της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ που συντάχθηκαν με την παρανομία και παρέδωσαν ανερυθρίαστα την περιουσία της εταιρείας έναντι ανταλλαγμάτων και Ζητώ την κατά νόμο τιμωρία τους».
Παράλληλα έχει υποβάλλει αγωγές κατά της εταιρίας PwC και κατά των φυσικών προσώπων Κυριάκου Ανδρέου, Κωνσταντίνου Περρή , Μιχάλη Πική και κατά του αδελφού του Μάνου Δομαζάκι ζητώντας το ποσό των 30,5 εκ ευρώ ενώ περίπου ενώ 37 εκ ευρώ περίπου διεκδικεί με αγωγή που έχει υποβάλλει εναντίον των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών της Creta Farms.
Στην αγωγή κατά της PwC , στελεχών της PwC και του αδελφού του Εμ Δομαζάκι έχει καταθέσει e-mail που ανταλλάχθηκε όπως ισχυρίζεται ο κ. Κ. Δομαζάκις ιδιωτικά μεταξύ του κου Πική (PwC) και του τότε Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου κ. Κώστα Τσάλλη, αναφέρει ότι υπάλληλοι της Creta Farms μετέφεραν χρήματα στην Novaplot που κατέληξαν στους λογαριασμούς του Εμ Δομαζάκι στις ΗΠΑ καθώς και ότι ενώ το ΔΣ στης Creta Farms είχε αποφασίσει ο έλεγχος για τα 11 εκ ευρώ (που ισχυρίζεται ότι έχει καταβάλλει για να χρηματοδοτήσει την εταιρία αποπληρώνοντας οφειλές της) θα γινόταν από την Ελεγκτική εταιρία PwC τελικά η Επιτροπή Ελέγχου την ανάθεσε στην PRICEWATERHOUSECOOPERS BUSINESS SOLUTIONS. Επίσης προσκομίζει έκθεση της εταιρίας ορκωτών NEXIA EUROSTATUS η οποία όπως αναφέρει επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του ότι είχε καταθέσει το ποσό των 11 εκ ευρώ περίπου στην Creta Farms.

Ειδικότερα κατά τα αναφερόμενα στην αγωγή του κ. Κ. Δομαζάκι κατά της PwC σχετικά με την ανταλλαγή e-mail μεταξύ Τσάλλη και Πική αναφέρεται ότι :

«Στο ιστορικό των, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου, υπ’ αριθμ. ΜΤ/107/2019 και ΜΤ/173/2019 αγωγών της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ εναντίον μου (αλλά και σε πλήθος άλλων δικογράφων της), συμπεριλαμβάνεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), με όνομα  αποστολέα, Μιχάλη Πική (δ΄ εναγόμενος, διευθυντής του Συμβουλευτικού Τμήματος της εταιρίας PriceWaterhouseCoopers Greece), με ημερομηνία Πέμπτη 25 Απριλίου 2019, και ώρα αποστολής 3:28 π.μ. Το θέμα του είναι «Σχέδιο πορίσματος Creta Farm» και αποστέλλεται στην προσωπική (και όχι στην εταιρική) ηλεκτρονική διεύθυνση του Χρήστου Τσάλλη, αν και απευθύνονταν σε αυτόν υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ (την οποία όμως είχε ήδη από 24/04/2019 απωλέσει), στο οποίο αναγράφεται ότι:

«Αγαπητέ κε Τσάλλη,

Σε συνέχεια των ξεχωριστών συναντήσεων με τους δύο Διευθύνοντες Συμβούλους και τα επιτελεία τους το απόγευμα της Τρίτης 23/4, των νέων στοιχείων που λάβαμε από το επιτελείο του κ Κ Δομαζάκη την Πέμπτη 24/4, και όπως συμφωνήσαμε μαζί σας το απόγευμα της Πέμπτης 24/4, προχωρήσαμε σε αλλαγές στο σχέδιο που σας αποστείλαμε την Τρίτη 23/4 ως ακολούθως (συνοπτικά):
•    Αλλαγές ώστε να φαίνεται με μεγαλύτερη σαφήνεια ότι με τα υπάρχοντα στοιχεία δεν επιβεβαιώνεται ότι οι 8 επιταγές που αναφέρονται στην επιστολή του κ Κ Δομαζάκη κατέληξαν στους λογαριασμούς της Εταιρίας.
•    Ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τα νέα στοιχεία που αφορούν τα €2.680 χιλ με τα οποία αποπληρώθηκε στις 11.01.2006 δάνειο στο όνομα της Εταιρείας στη Λαϊκή Τράπεζα το οποίο όμως δεν εμφανίζεται στα βιβλία της Εταιρείας
•    Ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τα νέα στοιχεία που αφορούν τα € 3.000 χιλ με τα οποία αποπληρώθηκε στις 12.01.2006 δάνειο, το οποίο κατά τα φαινόμενα ήταν στο όνομα του κ. Κ. Δομαζάκη στην Omega Bank.
Επισυνάπτουμε δύο αντίγραφα του τελικού σχεδίου, ένα με αναγραφόμενες τις αλλαγές (track changes) και ένα καθαρό. Σε περίπτωση που θα μας στείλετε αλλαγές παρακαλώ αυτές να γίνουν στο καθαρό αντίγραφο. Όπως συνεννοηθήκαμε, παρακαλώ για τυχόν σχόλιά σας το πρωί της 25/4 ώστε να προλάβουμε να τα ενσωματώσουμε και να προβούμε σε τελική έκδοση της έκθεσής μας αν το επιθυμείτε.
Υπενθυμίζω ότι, Όπως αναφέρεται και στο Engagement Letter σε περίπτωση που το παραδοτέο μας παρασχεθεί στους Ορκωτούς Ελεγκτές της Εταιρείας, ΚΡΜG, η ΚΡΜG θα πρέπει να υπογράψει μία «δήλωση μη στήριξης» (Non Reliance Letter) με την ΡwC πριν παραλάβει την Έκθεση.
Σημειώστε ότι το password είναι το ίδιο με αυτό του προηγούμενου σχεδίου.
Επιπλέον, όπως συζητήσαμε, σας στέλνουμε και τρία αρχεία με τα παραστατικά αριθμ4. Από το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αυτής επικοινωνίας, συνομολογούνται τα εξής:
α) Την Τρίτη 23/4, εγώ και το επιτελείο μου συναντηθήκαμε με τον κ. Πική και την επόμενη ημέρα (24/4) του παραδώσαμε τα νέα στοιχεία που μου είχαν ζητηθεί, ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ, έτσι, τον ισχυρισμό περί δήθεν αρνήσεώς μου να συνδράμω τον εν λόγω έλεγχο,
β) Tην επόμενη μέρα, στις 24/4, η α΄ εναγόμενη προχώρησε σε αλλαγές σύμφωνα με τις υποδείξεις του κ. Τσάλλη και στις 25/4 (ημερομηνία σύνταξης της επιστολής) ενημέρωνε ότι ήταν ακόμη δεκτική «τυχόν σχολίων» του, πριν την «τελική» έκδοση της «έκθεσης». Δηλαδή, μέχρι και την 25/4/2019, η α΄ εναγόμενη επεξεργάζονταν τα στοιχεία που η μεριά Εμμανουήλ Δομαζάκι – Χρήστου Τσάλλη της είχε προσκομίσει, αλλά όχι αυτά που της προσκόμισα εγώ, αφού χαρακτηριστικά, αναφέρεται σε διάφορα σημεία της «έκθεσης», ότι ο συνεργάτης μου, Γ. Υφαντής, της απέστειλε, στις 24/4,  πλήθος υποστηρικτικών στοιχείων και εγγράφων (δηλαδή, αυτά που μου ζήτησε στις 23/4 και διέθετα στην κατοχή μου), τα οποία, αν και καταγράφονται (ως «Συνημμένα 12, 14,15,16») εντούτοις, η α΄ εναγόμενη δεν τα μελέτησε, δεν τα επεξεργάσθηκε και δεν τα έλαβε υπόψη της για την ολοκλήρωση της υποτιθέμενης ως τελικής «έκθεσής» της, αν και είχε το χρόνο και όφειλε να το κάνει, αφού η έρευνα αφορούσε δική μου περιουσιακή μετακίνηση.  
Ομοίως, δεν επισκοπήθηκαν για την επιβεβαίωση των συναλλαγών, οι κινήσεις των προσωπικών τραπεζικών μου λογαριασμών, ούτε ζητήθηκε από εμένα η χορήγηση οποιουδήποτε άλλου στοιχείου ούτε καν συνέντευξη μου ζητήθηκε, ως είθισται, ενώ αναφέρει ότι επιλεκτικά έλαβε από κάποια απροσδιόριστα πρόσωπα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πληρότητα και την ορθότητα του πορίσματος της α΄ εναγόμενης εταιρίας και των γ΄ και δ΄ εναγόμενων που την συνέταξαν.
γ) το παραδοθέν πόρισμα υπήρξε προϊόν συνδιαλλαγής μεταξύ Τσάλλη (που ενεργούσε κατ’  εντολή του ε΄ εναγομένου) και Πική (που ενεργούσε για λογαριασμό της α΄ εναγομένης), αφού ρητώς αναγράφεται στην επιστολή, ότι, σε αυτό, συμπεριελήφθησαν «αλλαγές» που μεταξύ τους συμφώνησαν, τέτοιες που να είναι σαφές όχι το πραγματικό, αλλά το επιθυμητό από τον εντολέα των προσυμφωνημένων διεργασιών συμπέρασμα, δηλαδή ότι «με τα υπάρχοντα στοιχεία δεν επιβεβαιώνεται ότι οι 8 επιταγές ... κατέληξαν στους λογαριασμούς της Εταιρίας» αλλά, και «αλλαγές» που μόνος του ο εντολέας πρόσθεσε στο  καθαρό αντίγραφο» (!!!).
Στα πλαίσια αυτής της «κοπτοραπτικής», η α΄ εναγόμενη καθυστέρησε δραματικά την παράδοση της «έκθεσής» της, η οποία εν τέλει παραδόθηκε στις 03/05/2019, δηλαδή μετά την λήξη της προθεσμίας δημοσίευσης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, προϋπόθεση για την έγκριση των οποίων ήταν το πόρισμα αυτής και συνεπώς, η εμπρόθεσμη παράδοση του έργου της α΄ εναγομένης ήταν όχι απλώς μεγίστης σημασίας, αλλά και ουσιώδες στοιχείο της σχετικής συμφωνίας ανάθεσης.»   
Επιπλέον στην αγωγή κατά της PwC ο κ. Κ Δομαζάκης αναφέρει ότι «τον Ιούλιο του 2015, οι υπάλληλοι της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Δημήτριος Φελέκης  και Αθανάσιος Φλιάτουρας μετέφεραν από την ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ στη εταιρεία NOVAPLOT, χωρίς οποιοδήποτε παραστατικό δαπάνης, έκαστος ποσό 40.000 ευρώ και συνολικά 80.000,00 ευρώ, εκ του οποίου,  κατά το χρονικό διάστημα από τις 06.07.2015 έως τις 23.07.2015, ποσό (9.035,06 + 9.259,26 + 24.888,89 + 13.674,90) 56.858,11 ευρώ κατέληξε στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του Εμμ. Δομαζάκι  στις ΗΠΑ.».  

Στην αγωγή του κατά των τραπεζών ΕΘΝΙΚΗ, ALPHA, EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι  «Οι τέσσερις (4) εναγόμενες – συστημικές τράπεζες διά συγκεκριμένων και κατονομαζομένων στην συνέχεια στελεχών τους οδήγησαν την εταιρεία ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ στο σημερινό τραγικό της αδιέξοδο, εκμηδενίζοντας κυριολεκτικώς την περιουσία μου και αποστερώντας μου οριστικά τα ωφελήματα που θα ελάμβανα με βεβαιότητα στο μέλλον από την λειτουργία της. Τα παραπάνω έγιναν βάσει ενεργειών των ανωτέρω στελεχών, για τις οποίες και ο πλέον αδαής περί το επιχειρείν θα μπορούσε να διαβλέψει ότι θα είχαν τις ολέθριες συνέπειες που βιώνει σήμερα η εταιρεία. Για την καταστροφή που προκάλεσαν στην περιουσία μου οι εναγόμενες διά των κατονομαζομένων εν συνεχεία στελεχών τους, πρέπει να υποχρεωθούν να με αποζημιώσουν» .
 Στην αγωγή ο κ. Κ. Δομαζάκης περιλαμβάνει σωρεία επιστολών και ηλεκτρονικών μηνυμάτων που έχουν ανταλλαγεί με τις τράπεζες και οι οποίες θεωρεί ότι αποδεικνύουν το δίκαιο της προσφυγής του ενώ αναφέρεται σε ραντεβού που έγιναν με κορυφαία τραπεζικά στελέχη αλλά και συνάντηση υπό την αιγίδα του κ. Αδωνι Γεωργιάδη παρουσία εκπροσώπων των τραπεζών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης