Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καταθέτει σήμερα 15/6 στην Προανακριτική της Βουλής ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Καταθέτει σήμερα 15/6 στην Προανακριτική της Βουλής ο Δ. Παπαγγελόπουλος
Ο πρώην υπ.Δικαιοσύνης καλείται να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις για μια σειρά βαρύτατων αδικημάτων
Στην τελική τους ευθεία εισέρχονται οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Novartis και το ρόλο που διαδραμάτισε σε αυτήν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει σήμερα Δευτέρα 15/6 στην Επιτροπή.
Ο κ.Παπαγγελόπουλος θα αρχίσει να καταθέτει στην Επιτροπή κατά τις 14:00 μετά το μεσημέρι.
Η κατάθεση του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο κ.Παπαγγελόπουλος καλείται να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις για μια σειρά βαρύτατων αδικημάτων που αντιμετωπίζει όπως μεταξύ άλλων για σύσταση συμμορίας και εκβιασμό.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος την περασμένη Παρασκευή κατήγγειλε παραβίαση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων τονίζοντας σε επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στον πρόεδρο της επιτροπής ότι καλείται να δώσει εξηγήσεις «σε μια σοβαρή υπόθεση που τα έγγραφα και οι καταθέσεις υπερβαίνουν τις διακόσιες χιλιάδες σελίδες».
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Δ. Παπαγγελόπουλο, πολλά άλλα ουσιώδη έγγραφα δεν του είχαν χορηγηθεί μέχρι την Παρασκευή.
Σε αυτό το πλαίσιο εκτιμάται ότι θα κινηθεί κατά τη σημερινή του κατάθεση, δηλαδή θα καταγγείλει τα μέλη της πλειοψηφίας της Επιτροπής ότι αρνούνται να του δώσουν κρίσιμα έγγραφα της δικογραφίας και άρα αυτό συνιστά την ακύρωση της όλης διαδικασίας.
Ωστόσο, εκτιμάται πως δεν θα ζητήσει επιπλέον προθεσμία.
Μεταξύ άλλων στην πολυήμερη κατάθεση του ο κ. Παπαγγελόπουλος θα κληθεί να απαντήσει:
- για τις καταγγελίες της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου που υποστήριξε ότι για την υπόθεση Novartis της ζήτησε να κατασκευάσει διώξεις για τους δέκα πολιτικούς.
- για τις καταγγελίες της πρώην εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη που είπε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος την απείλησε πως δεν θα βγάλει Χριστούγεννα αν δεν επιστρέψει το φάκελο Βγενόπουλου.
- για τις αποκαλύψεις του πρώην εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου που ανέφερε ότι ο ο κ. Παπαγγελόπουλος του ζήτησε να “κατασκευάσει” διώξεις κατά ανεπιθύμητων επιχειρηματιών και δημοσιογράφων
- για τις αποκαλύψεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή που ανέφερε ότι εντός του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Παπαγγελόπουλος απαίτησε καταβολή χρηματικού ποσού ως δικαστικά έξοδα για την διευθέτηση δικαστικών εκκρεμοτήτων


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης