Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αυξήθηκε κατά +4,4% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Μάιο του 2020

Κίνα: Αυξήθηκε κατά +4,4% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Μάιο του 2020
Για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2020 η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας υποχώρησε κατά -2,8% σε ετήσια βάση
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, σε ετήσια βάση, τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (15/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως αυξήθηκε κατά +4,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου +3,9% τον Απρίλιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος κατά +5%.
Για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2020 η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας υποχώρησε κατά -2,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, έναντι ετήσιας πτώσης -4,9% το πρώτο τετράμηνο του 2020 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου αυξήθηκε κατά +5,2% τον Μάιο, με τον τομέα εκσκαφών να καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +62,1%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσίας, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας υποχώρησαν κατά -2,8% σε ετήσια βάση τον Μάιο, καταγράφοντας ωστόσο επιβράδυνση σε σχέση με το -7,5% που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν πως η ετήσια πτώση των λιανικών πωλήσεων για τον Μάιο θα διαμορφωθεί στο -2,3%, ενώ για το σύνολο των πρώτων πέντε μηνών η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -13,5% έναντι -16,2% το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου.
Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις στις αστικές περιοχές υποχώρησαν κατά -2,8% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τις αγροτικές περιοχές διαμορφώθηκε στο -3,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης