Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Αγώνας για εξασφάλιση ρευστότητας το τελευταίο sell off στις διεθνείς αγοράς

tags :
Saxo Bank: Αγώνας για εξασφάλιση ρευστότητας το τελευταίο sell off στις διεθνείς αγοράς
Η επαναφορά της πανδημίας θα πυροδοτήσει νέο κύμα ρευστοποιήσεων
Μετά την αδιάκοπη αύξηση των επικίνδυνων περιουσιακών στοιχείων από τα χαμηλά του Μαρτίου, βλέπουμε την αμφίδρομη δράση των τιμών να επιστρέφει στην αγορά.
Η ισχύς του δολαρίου επανέρχεται καθώς το συναίσθημα κινδύνου και η βαρύτητα είναι ορατή για άλλη μια φορά στα στοιχεία κινδύνου, αναφέρει σε νέα ανάλυσή της η Saxo Bank.
Η δράση τιμών της περασμένης εβδομάδας υπογράμμισε ότι παρά την επιθετική ανάκαμψη από τα χαμηλά του Μαρτίου, παραμένει ένας βαθμός ευθραυστότητας.
Φυσικά, οι αγορές αφορούν την αμφίδρομη δράση τιμών και είναι δίκαιο να πούμε, πριν από το sell off της προηγούμενης εβδομάδας, η δράση τιμών ήταν πολύ μονόπλευρη, με το συναίσθημα να φτάνει στα άκρα.
Ωστόσο, η πτώση που είδαμε την Πέμπτη, αν και δικαιολογημένη λόγω των ακραίων θέσεων, αποκάλυψε κάτι περισσότερο από την ακραία κερδοσκοπία που οδήγησε τις αγορές σε υψηλότερες τιμές τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με την Saxo Bank.

Η πραγματοποιηθείσα κίνηση στο S&P 500 ήταν πολύ μεγαλύτερη από την ημερήσια κίνηση του δείκτη VIX.
Εδώ, υπάρχουν ορισμένα συμπεράσματα που μπορούμε να εξαγάγουμε:
- Γνωρίζουμε ότι οι αγορές δεν κινούνται κανονικά και ομοιόμορφα σε καμία περίπτωση, αλλά η κίνηση τυπικής απόκλισης της περασμένης εβδομάδας στον S&P 500 επιβεβαιώνει ότι τον ενεργό κίνδυνο
- Παρά την ικανοποίηση του τεχνικού ορισμού της αγοράς ταύρων (20% χαμηλότερα), η τιμή δεν είναι χαρακτηριστική μιας bull market, αποκαλύπτοντας μια υποκείμενη ευθραυστότητα
- Η πορεία του VIX δεν είναι ενδεικτική μιας αγοράς ταύρων
Και αυτές είναι ασυνήθιστες και αβέβαιες στιγμές.
Γνωρίζουμε ότι τα θεμελιώδη στοιχεία αποσυνδέονται ​​από τις τιμές της αγοράς.
Έτσι, παρόλο που τα θεμελιώδη στοιχεία θα αναιρέσουν τελικά τη ρευστότητα, η αφήγηση που βασίζεται στη ρευστότητα έχει αποδειχθεί ισχυρή και δύσκολη να σπάσει, ιδίως εξαιτίας της έλλειψης ελκυστικών εναλλακτικών λύσεων και της προσδοκίας ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι δύο τελευταίοι καταλύτες, οδηγούν τους επενδυτές στο φάσμα των μετοχών που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Με την προϋπόθεση των παρεμβάσεων της κεντρικής τράπεζας, αυτοί οι επενδυτές επιδιώκουν απόδοση και συσσωρεύουν σε επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία (FOMO).
Η ύπαρξη αυτής της δυναμικής υπαγορεύει ότι δεν χρειάζεται να είναι κάποιος θετικός στις προσδοκίες μιας ταχείας οικονομικής ανάκαμψης και να είναι long στις μετοχές.
Έτσι, η Saxo Bank διατηρεί αμυντική στάση σχετικά με τον κίνδυνο, τονίζοντας ότι η επαναφορά του κορωνοϊού θα είναι ένας αγώνας για ρευστότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης