Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Wall ο τεχνολογικός κλάδος - Μεγάλος χαμένος η ενέργεια

tags :
Goldman Sachs: Αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Wall ο τεχνολογικός κλάδος - Μεγάλος χαμένος η ενέργεια
«Ταύρος» για τις τεχνολογικές μετοχές της Wall, «αρκούδα» για την ενέργεια δηλώνει ο David Kοstin
«Ταύρος» για τις τεχνολογικές μετοχές της Wall, «αρκούδα» για την ενέργεια δηλώνει ο David Kοstin, κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής της Goldman Sachs.
Ο αναλυτής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, εκτιμά ότι ο κλάδος της τεχνολογίας θα εξακολουθήσει να υπεραποδίδει βραχυπρόθεσμα.
Μάλιστα, χαρακτηρίζει τον τεχνολογικό κλάδο ως τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Wall Street για το 2020 μέχρι στιγμής.
Στον αντίποδα, ο κλάδος της ενέργειας είναι ο μεγάλος χαμένος της χρονιάς, σημειώνοντας ότι θα εξακολουθήσει να αποφεύγει τον κλάδο τις επόμενες εβδομάδες.
«Πολλές από τις συζητήσεις με τους πελάτες μας επικεντρώθηκαν στην προφανή αποσύνδεση μεταξύ χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων και οικονομίας», αναφέρει στο σημείωμά του ο στρατηγικός αναλυτής.
«Οι περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές έχουν εκπλαγεί από την παράθεση της απότομης συρρίκνωσης του ΑΕΠ με ρυθμούς ρεκόρ,με το ράλι της αγοράς κατά 36%, όπως και εμείς», τονίζει.
«Όμως, ο συνδυασμός της σταδιακής βελτίωσης των δεδομένων και της εξαιρετικής πολιτικής υποστήριξης ήταν επαρκής, ώστε να εξασφαλιστεί  ότι η ζημιά στα κέρδη από την πανδημία, θα είναι περιορισμένης διάρκειας», σημειώνει ο αναλυτής.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατέγραψαν τη χειρότερη επίδοση από τις 20 Μαρτίου, με τον Dow Jones και τον S&P 500 στο -5,5% και -4,7% αντίστοιχα.
Η πτώση του Nasdaq διαμορφώθηκε στο -2,3%. 
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι η υποαπόδοση του ενεργειακού κλάδου θα συνεχιστεί, καθώς οι αναλυτές αναμένουν διόρθωση 20% στις τιμές του πετρελαίου βραχυπρόθεσμα.
Στον αντίποδα, ο τεχνολογικός κλάδος θα εξακολουθήσει να υπεραποδίσει, λαμβάνοντας στήριξη από τα ποιοτικά του στοιχεία, όπως οι ισχυροί ισολογισμοί και τα υψηλά περιθώρια κερδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης