Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Οι πληγές της Folli Follie και της MLS παραμένουν ανοικτές

Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Οι πληγές της Folli Follie και της MLS παραμένουν ανοικτές
Το κύρος του Χρηματιστηρίου, μετά από αλλεπάλληλα σκάνδαλα λογιστικών αλχημειών, είναι στα Τάρταρα, επισημαίνει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών
«Η πληγή της Folli Follie παραμένει ανοικτή, ενώ μια δεύτερη άνοιξε προσφάτως με την MLS, όπου δυστυχώς, μετά από το πόρισμα της ΕΛΤΕ, η Εποπτική Αρχή αναγκάστηκε (αυτή τη φορά ίσως ταχύτερα...) να παρέμβει και να αναστείλει την διαπραγμάτευση των μετοχών/ομολογιών της» υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.
«Ενώ η ανάγκη για την άμεση ενεργοποίηση της Χρηματιστηριακής Αγοράς είναι αδήριτη, το κύρος της, μετά από αλλεπάλληλα σκάνδαλα λογιστικών αλχημειών εισηγμένων εταιρειών παραμένει στα Τάρταρα» επισημαίνει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, που καταλήγει: «Η Ενωση θα παραμείνει πρόμαχος των δικαιωμάτων των επενδυτών, με σκοπό την εξυγίανση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς!
Χαμένος Αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών

«Μετά την πρόσφατη κρίση του κορωνοϊού, η Ελλάδα επιχειρεί να σταθεί ξανά στα πόδια της, αμφιταλαντευόμενη ανάμεσα στην απελπισία και την ελπίδα.
Απελπισία για την ύφεση που ενσκήπτει ταχέως και ελπίδα για την «κοινή» ευρωπαϊκή «κεϋνσιανική» απάντηση με χορήγηση άνω των 35 δισ. ευρώ πιστώσεων και δανείων προς την Χώρα μας.
Η πατρίδα μας πρέπει να αδράξει αυτή τη μοναδική «ευκαιρία» και εκμεταλλευόμενη αυτή την ρευστότητα που πιθανότατα θα εισρεύσει το προσεχές διάστημα από τους Ευρωπαϊκούς πόρους να μεταβάλλει το αναπτυξιακό/παραγωγικό της μοντέλο.
Το Χρηματιστήριο ως εναλλακτική πηγή άντλησης κεφαλαίων για τις επιχειρήσεις αλλά και ως εναλλακτική μέθοδος αποταμίευσης για τους καταθέτες, βρίσκεται αναγκαστικά στο επίκεντρο αυτής της συζήτησης, ως αναγκαίο εργαλείο για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής δυναμικής της Οικονομίας μας.
Κι ενώ η ανάγκη για την ΑΜΕΣΗ ενεργοποίηση της Χρηματιστηριακής Αγοράς είναι αδήριτη, το κύρος της, μετά από αλλεπάλληλα σκάνδαλα λογιστικών αλχημειών εισηγμένων εταιρειών παραμένει στα Τάρταρα:
Η πληγή της FOLLI παραμένει ανοικτή, ενώ μια δεύτερη άνοιξε προσφάτως με την MLS, όπου δυστυχώς, μετά από το πόρισμα της ΕΛΤΕ, η Εποπτική Αρχή αναγκάστηκε (αυτή τη φορά ίσως ταχύτερα...) να παρέμβει και να αναστείλει την διαπραγμάτευση των μετοχών/ομολογιών της.
Οσον αφορά την FOLLI, η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ κληθείσα από την αρμόδια Ανακρίτρια εν μέσω καραντίνας έπραξε το καθήκον της και ενεργοποιήθηκαν 20 περίπου εκ των μηνυτών, δηλώνοντας την βούλησή τους να εξετασθούν ως μάρτυρες κατηγορίας, και μερικοί εξ αυτών πράγματι κατέθεσαν, ενώ αύριο Τρίτη 16 Ιουνίου στις 9 το πρωί, παρεμβαίνει στην εκδίκαση των Αιτήσεων Ασφαλιστικών Μέτρων (Κτίριο 5 Αίθουσα 3 Ευελπίδων) κατά της FOLLI και λοιπών για την κατασφάλιση των περιουσιακών τους αξιώσεων.
Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη εν μέσω αυτού του ορυμαγδού συνεχόμενων αποκαλύψεων να αντιλαμβάνεται τον άμεσο και επείγοντα χαρακτήρα αυτών των Αιτήσεων, καθώς προκύπτει ότι η λεηλασία της περιουσίας των μετόχων συνεχιζόταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, έως και της προσφατης παρέμβασης της Ε.Κ.
Οσον αφορά την MLS, η ΕΝΩΣΗ ανακοινώνει ότι θα παρέμβει στην συζήτηση των Ασφαλιστικών Μέτρων κατά της εταιρείας, των Εκτελεστικών Μελών του ΔΣ και των Ορκωτών Ελεγκτών που εκδικάζεται την Πέμπτη στις 18 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι , ενώ θα στείλει πρόσκληση στα μέλη της για συμμετοχή στις περαιτέρω Δικαστικές Ενέργειες.
Η Ενωση θα παραμείνει πρόμαχος των δικαιωμάτων των επενδυτών, με σκοπό την εξυγίανση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς!
Χαμένος Αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης