Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω πτώσης των αποθεμάτων - Στο +2,4% και τα 37,12 δολ. το αμερικανικό WTI

Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω πτώσης των αποθεμάτων - Στο +2,4% και τα 37,12 δολ. το αμερικανικό WTI
Το Brent σημείωσε άνοδο της τάξεως του 2,6%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 39,72 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο παρουσίασε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου το πετρέλαιο λόγω της μείωσης των αποθεμάτων αλλά και της μικρής τόνωσης της ζήτησης.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent αυξήθηκε κατά +2,6% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 39,72 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 σημείωσε άνοδο της τάξεως του +2,4% στα 37,12δολ. ανά βαρέλι.
Η νέα αύξηση των κρουσμάτων στις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως έχει προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές ότι η εύθραυστη ζήτηση πετρελαίου θα υποχωρήσει ξανά κατά το επόμενο διάστημα, εντείνοντας το πρόβλημα της υπερπροσφοράς, ωστόσο η μείωση των αποθεμάτων καλλιέργησε και θετικές προσδοκίες.
«Η ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου ήδη αναμένεται ότι θα είναι μία μακρά διαδικασία και ένα νέο κύμα κρουσμάτων σίγουρα θα προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την ανάκαμψη της ζήτησης, η οποία ίσως διαρκέσει περισσότερο απ' ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά», δήλωσε χαρακτηριστικά η ING.
Αργότερα εντός της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής του OPEC+ προκειμένου να συζητήσει την πορεία της συμφωνίας για τις περικοπές στην παραγωγή, καθώς και την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενέργειας.
Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Επιτροπή δεν πρόκειται να λάβει κάποια νέα απόφαση αναφορικά με την πορεία της συμφωνίας, καθώς οι υπουργοί του OPEC+ αποφάσισαν την επέκταση της τρέχουσας συμφωνίας πριν από μερικές ημέρες.
Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail Al Mazroui δήλωσε ότι η ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να ανακάμψει μετά τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, όταν οι χώρες του ΟΠΕΚ θα έχουν οριστικοποιήσει τα μέτρα περιορισμού της παραγωγής.
Παράλληλα, ο κ. Al Mazroui τόνισε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παραμένουν αφοσιωμένα στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων που προβλέπει η συμφωνία του OPEC+, η οποία ανακοινώθηκε τον Απρίλιο.
Σημειώνεται ότι χθες (14/6) το Υπουργείο Πετρελαίου του Ιράκ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει περαιτέρω την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου τον Ιούνιο του 2020, με την μέση παραγωγή να διαμορφώνεται στα 2,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης