Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 0,6% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο του 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Γερμανία: Στο 0,6% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο του 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία υποχώρησε κατά -0,1%
Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσις πληθωρισμός στη Γερμανία τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (16/6) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, εξαιτίας της σημαντικής πτώσης που σημειώθηκε στις τιμές του ενεργειακού κλάδου.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης διαμορφώθηκε στο 0,6% σε ετήσια βάση, έναντι 0,8% τον Απρίλιο του 2020, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,1% επιβεβαιώνοντας τόσο τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις όσο και τις προβλέψεις των αναλυτών.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυτός διαμορφώθηκε στο 0,5% ετησίως, ενώ σε μηνιαία βάση δε σημειώθηκε κάποια μεταβολή.
Σύμφωνα με τη Destatis, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας υποχώρησαν κατά -8,5% σε σχέση με τον Μάιο του 2019, ενώ αντίθετα οι τιμές στον τομέα των τροφίμων αυξήθηκαν κατά +4,5%.
«Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε ορισμένα προβλήματα στη συλλογή των στοιχείων για τον Μάιο, όπως συνέβη και τον Απρίλιο, καθώς ορισμένα προϊόντα δεν ήταν διαθέσιμα στην αγορά και υπήρχαν δυσκολίες στη συλλογή τιμών βάσει καταστημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά η Destatis μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Ωστόσο, η Υπηρεσία αναφέρει ότι «ο αριθμός των τιμών που λήφθηκαν τον Μάιο αυξήθηκε σε σχέση με τον Απρίλιο και η ποιότητα των προκαταρκτικά συνολικών αποτελεσμάτων ήταν εξασφαλισμένη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης