Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αμετάβλητη στο 3,9% παρέμεινε η ανεργία τον Απρίλιο 2020 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Αμετάβλητη στο 3,9% παρέμεινε η ανεργία τον Απρίλιο 2020 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία θα αυξηθεί στο 4,7%
Σταθερό παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (16/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας για το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου 2020 παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020, στο 3,9% την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στο 4,7%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, το ποσοστό ανεργίας κατέγραψε άνοδο κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το ποσοστό απασχόλης διαμορφώθηκε στο 76,4% έναντι 76,1% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 6 χιλ. άτομα το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 83 χιλ. άτομα.
Όσον αφορά την ετήσια αύξηση των μισθών, αυτή διαμορφώθηκε στο 1% καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με το 2,3% που είχε καταγραφεί το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η επιβράδυνση θα περιοριστεί στο 1,3%.
Εφόσον εξαιρεθούν τα επιδόματα, η μέση ετήσια αύξηση των μισθών διαμορφώνεται στο 1,7% έναντι 2,7% το προηγούμενο τρίμηνο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 1,9%.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η ONS, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 528,9 χιλ. τον Μάιο του 2020, στις 2,8 εκατ. αιτήσεις συνολικά, ενώ σε σχέση με τον Μάριο του 2020 ο αριθμός των αιτήσεων είναι αυξημένος κατά 1,6 εκατ.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε την επιβολή lockdown, αναστέλοντας τη λειτουργία των περισσότερων επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης