Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Άλμα» +17,7% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος

ΗΠΑ: «Άλμα» +17,7% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μηνιαία άνοδος για τις λιανικές πωλήσεις θα διαμορφωθεί στο +8,4%
Άνοδο-ρεκόρ κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες των Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (16/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του +17,7% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -16,4% τον Απρίλιο του 2020, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο που έχει καταγράψει ποτέ η Υπηρεσία.
Και οι 13 τομείς που συμπεριλαμβάνονται στον κλάδο λιανικών πωλήσεων κατέγραψαν ανάκαμψη σε μηνιαία βάση, με τον τομέα ενδυμάτων να σημειώνει «άλμα» της τάξεως του +188% σε σχέση με τον Απρίλιο.


Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -6,1% ενώ εάν εξαιρεθεί ο τομέας των οχημάτων, τότε η μηνιαία άνοδος των λιανικών πωλήσεων περιορίζεται στο +12,4%.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν ότι σε μηνιαία βάση οι λιανικές πωλήσεις θα αυξηθούν κατά +8,4% ενώ προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις εξαιρουμένων των οχημάτων θα σημειώσουν άνοδο της τάξεως του +5,5%.
Παράλληλα, ο τομέας οικιακών ειδών κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξεως του +90% σε μηνιαία βάση, ενώ εξίσου σημαντική ήταν η άνοδος στον τομέα βιβλίων, μουσικής, αθλητικών ειδών και ειδών χόμπι, και συγκεκριμένα στο +88%.
Όσον αφορά τις λιανικές πωλήσεις μέσω διαδικτύου, σημειώθηκε επίσης άνοδος σε μηνιαία βάση, και συγκεκριμένα κατά +9%, την ίδια στιγμή που οι πωλήσεις στον τομέα οχημάτων κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +44%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης