Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι... υπόγειες σχέσεις Maduro με Κίνημα Πέντε Αστέρων - Η χρηματοδότηση του ιταλικού κόμματος με 3,5 εκατ. ευρώ

Οι... υπόγειες σχέσεις Maduro με Κίνημα Πέντε Αστέρων - Η χρηματοδότηση του ιταλικού κόμματος με 3,5 εκατ. ευρώ
Δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Abc υποστηρίζει ότι ο Nicolas Maduro χρηματοδότησε κρυφά το ιταλικό Κίνημα Πέντε Αστέρων με 3,5 εκατ. ευρώ πριν από δέκα χρόνια
Αίσθηση προκαλεί το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Abc, όπου αποκαλύπτεται ότι ο Nicolas Maduro χρηματοδοτούσε κρυφά το ιταλικό Κίνημα Πέντε Αστέρων με 3,5 εκατ. ευρώ πριν από δέκα χρόνια.
Η εφημερίδα βασίζεται, όπως γράφει, σε απόρρητα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας τα οποία μπόρεσε να ανακαλύψει.
Η Abc προσθέτει ότι τα χρήματα εστάλησαν μέσα σε βαλιτσάκι, στο προξενείο της Βενεζουέλας στο Μιλάνο.
Σύμφωνα με τον Davide Casaleggio, γιο του συνιδρυτή των «πεντάστερων» Roberto Casaleggio, «πρόκειται για ψευδή είδηση που δημοσιεύθηκε ήδη πολλές φορές, η τελευταία από τις οποίες ήταν το 2016».
Ο δε πρώην πρόξενος της Βενεζουέλας στο Μιλάνο, Gian Carlo Di Martino, προσθέτει ότι «είναι όλα ψέματα» και ότι «πρόκειται για σκευωρία της άκρας δεξιάς, κατά των Πέντε Αστέρων».
Η ισπανική εφημερίδα, όμως, απαντά ότι το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται και δημοσίευσε, είναι αληθές.
Yποστηρίζει, επίσης, ότι «τα χρήματα εστάλησαν με ασφαλή τρόπο, δια της διπλωματικής οδού» και ότι «ήταν μέρος των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου εσωτερικών της κυβέρνησης του Καράκας».
Η Abc γράφει πως «όταν, τις περασμένες ημέρες ζητήθηκε από το καθεστώς Maduro να σχολιάσει την είδηση, δεν θέλησε να το πράξει».
Αντιθέτως τώρα, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης